Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 16. desember 2009

Hjelp Fattighuset

Vi har fått en mail fra Lina Solheim i Polheim

Hei!

Jeg prøver med dette å få til et engasjement blant bloggerne i Norge til å støtte opp under aksjonen ”Hjelp til å hjelpe – julen 2009

Fattighuset trenger gaver som foreldre og besteforeldre kan få og gi videre til barna, det er mange besteforeldre og aleneforeldre som ikke har råd til å kjøpe julegaver.

Det er også stor etterspørsel etter pynteting, kjøkkenting, serviser og glass, gardiner og sengetøy. Penklær er flott til begge kjønn og i alle størrelser. Sko og støvletter og varmt yttertøy kan være med å gi noen ekstra varme i julen.


Bilde: Sköna hem

Vi oppfordrer alle til å finne frem det du kan overse. Kanskje du tilogmed kan ta deg bryet med å pakke inn gaven like flott som du ville når du sender sender til en bloggevenn?

I morges hørte jeg på radioen at frisører landet rundt tilbød selgere av gatemagasiner gratis hårklipp. Jeg ble helt rørt over hvor glade særlig noen av jentene ble - for meg sier det noe om at uansett livssituasjon - kan en sette pris på noe vakkert. Kanskje du kan bidra, med det som du er god på?

Det er mye å gjøre nå rett rundt jul, men er det ikke mer i julens ånd å bruke noen timer på dette, enn å finne akkurat den rette hattenålen til tante Hetti?:):)

11 kommentarer:

prinsesselinn sa...

heisann ;) dette vil jeg gjerne støtte opp om , men hvordan ? Når jeg trykker på linken kommer jeg til bursdagsfeirings arrangement på face book ;)
Ikke helt det samme, fint at dere laget ett innlegg om dette, forresten, mange som trenger en som bryr seg litt i julen.
og ellers for den saks skyld.
flott tiltak ;)

Bella sa...

JA! Dette er saker som får meg engasjert. Vi har i flere år bidratt til juleflyet til Tallinn, men det er mange her i Norge som også trenger hjelp.

Jeg skal jammen sanke sammen det jeg finner og ta meg en tur til Fattighuset, takk for tipset!

Solveig sa...

hei hei! så utrolig bra!

det er en facebookside som er info, det er nok bare fordi fattighuset ikke har egne nettsider.

info fra siden:

Kontonummer til Fattighuset: 9001 06 03500

Det er fint å ringe på forhånd om man kommer med klær ol. Primært kan du levere ting kl 12-16, men om man vil levere før kl 12 og etter kl 16 så er det folk der da også, bare ring på forhånd.

I helgen er det ofte folk tilstede også så det er lett å levere! Bare sørg for å ringe å avtale levering.

Tlf: 24 20 18 27

Frk Ligaard sa...

Her har det gått litt vel fort i svingene.. Det var undertegnede som tipset om aksjonen Lina Solheim har tatt initiativet til. Hun er sannelig litt av en hverdagshelt!

Bella sa...

Hei igjen!
Jeg sendt en mail til Fattighuset for å forhøre meg om hva de trengte nå til jul og fikk denne tilbakemeldingen;
------
Hei!
Vi takker for hyggelig henvendelse.
Vi har fått veldig mange julegaver i år, så det behovet er blitt dekket.
Men vi tar gjerne imot klær og kjøkkenutstyr i 2010.
Det er stor pågang hele tiden og det er alltid noen som trenger noe.

Vennlig hilsen
Fattighuset
--------

Jeg får vel smøre meg med tålmodighet til over nyttår og være nyttårsnisse i steden, så får man glede seg over at det er så mange flinke givere fra før av.

: ) Bella

Ingunn sa...

Så flott. Da vet jeg hvor jeg skal gi i 2010.

Ingunn

(eddas) sa...

Så flott og høre at de har fått så mange gaver....da skal jeg og få levert noe i beg av 2010....det er sant at det er mange i Norge og som trenger litt hjelp.....har gitt mye til Fretex gjennom årenes løp....men synes det er veldig bra og gi ting dit de kan få di nødvendige tingene de trenger uten at de må betale for det....

Edda....

june sa...

Super tanke, og all ære til Fattighuset og andre instanser som setter i gang tiltak for å hjelpe de som trenger hjelp!
Jeg har ikke noe fattighus i nærheten av meg det jeg vet, men er en ivrig "leverandør" til Fretex. Men som Edda sier: hadde vært fint å gi noe bort som ble gitt videre til de trengende GRATIS!

June

Stine sa...

Hva er adressen deres? Jeg sender lett avgårde noen nyttårsgaver!(siden dere har fått nok til jul).

Stine sa...

Fant den.. :)

Anonym sa...

Dessverre har jeg sluttet å gi til Fretex,i en by som Oslo selger de varene de får inn til en så høy pris at det finnes ingen "vanskligstilte" blandt kundene lenger. Jada jeg skjønner at de trenger penger til å drive sine prosjekter men jeg er så "ego" at jeg gjerne vil at en som trenger det skal få glede av våre altfor ubrukte klær,ikke at en tenåring med L.V. veske og 5000kr boblejakke skal "vintageshoppe",Sorry,vet dette er sære grunner men....
Deres syn på homofili gjør også at jeg har valg å støtte andre organisasjoner. De gjør mye bra,det skal INGEN ta fra dem så jeg sier IKKE at man skal slutte å støtte dem,bare at jeg har valgt andre alternativer.
Fattighuset er veldig bra,her går alt fra giver til mottaker via frivillige,tusen takk til dere alle!
Ha en riktig god jul alle sammen
Trine