Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 4. november 2009

Erfaringer med porselensvask

Vi har fått en hyggelig mail, og dette tror jeg det er mange som lurer på!


Vi skal til å bygge nytt hus, og har no vært å sett på kjøkken. Vi har blitt enig om løsning, men det store MEN er at vi vet ikke hvilken servant vi skal velge.
Vi er begge enige om at en slik :


... er drømme vasken til kjøkkenet, og ville passe perfekt inn i min landlige stil.

Men så er det om dere har hørt både bra og dårlige tilbakemeldinger om slike vasker. Har hørt at det blir lett striper og blir lett stygg. Selgeren på Sigdal kjøkken, hadde aldri fått dårlige tilbake meldinger, og kunne anbefale en slik vask.

Hva er deres mening, og hva har dere hørt?

Håper dere kan svare:)

hilsen
Liv Karin Lundberg


Domsjø fra Ikea (1775,-)

Jeg bodde en stund i et lite, hvitt og skjevt Bergenshus med denne vasken fra Ikea. Det var noen riper i bunnen, men det var det ingen som så. Jeg skal kjøpe denne når jeg skal inn i leilighet til sommeren:) Storeflittig

Jeg tror det er MANGE bloggere med porselensvask - så vi hører mer enn gjerne fra dere!!!

23 kommentarer:

Marieinwonderland sa...

Ingen problemer, vi har Dormsjø fra Ikea. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke heller valgte enkel vask. Har oppvaskmaskin så jeg trenger bare en. Min erfaring er at den tåler mye, selv når man mister stekepanna blir det ikke riper!

NIB-snoker sa...

Jeg er kjempefornøyd med min porselenvask fra Ikea. Ingen riper eller skader. Og det er veldig lekkert til den romantiske stilen. :)

Glad i hvitt sa...

Jeg har ikke opplevd noen hendelser med at det blir riper i den. Eneste jeg har opplevd er at den kan bli litt grå inni, men det ordnes med litt Jif på oppvaskkosten og lett skrubbing:) Den er lekker!

LIVS LYST sa...

Funker helt fint den jeg har vært borti! Dessuten er det helt klart den vakreste vasken...!

Hilsen Liv ;O)

Ann Helen sa...

Funker fint! Bruke Jif og tar litt lett med stålull hvis tomatsuppa har fått ligge litt for lenge;-)

MEN; den fra Ikea med bare et utslag lønner det seg å ha armatur med dusj på. Slik dusj en kan ta av og få spylt rundt hele vasken med. Vasken er så stor at det tar en evighet å skylle den uten hånddusj.

Unknown sa...

Tusen takk for at dere tar opp dette med porselensvask. Vi planlegger kjøkken i huset som vi skal bygge nå, og vurderer porselensvasken fra Ikea. Syns den er kjempefin, og tror nok at jeg kunne valgt den selv om alle andre var negative til porselensvask, bare fordi det ser så lekkert ut... :)

Det blir spennende å lese tilbakemeldingene som kommer her, men så langt ser det jo ut til å gå min vei. Hehe.

~De gode minner i en ny tid~ sa...

~ Jeg har hatt min domsjø vask fra Ikea i mange år og er veldig fornøyd. Litt grålige striper blir det men viser veldig lite etter en overhaling med gjif og skrubb.Kommer til og velge den vasken igjen om vi bytter bolig. Lykke til!

Hilsen fra Signe ~

Ida sa...

Så rart at dette spørsmålet skulle dukke opp. Sto for et par timer siden med oppvasken, og tenkte på at en hvit porselensvask virkelig står på ønskelista når vi flytter. Men lurte litt på dette med riper og vedlikehold, og nå er dette spørsmålet her. Snodig, hehe...
Men de andre kommentarene her gjør meg jo enda mer lysten på en hvit Ikea vask :)

Hilde sa...

har vasken fra Ikea og plages litt av at det lekke ut vann. Man må også vaske den flere ganger i uka, ellers blir den ekkel! Det nytter ikke å helle ut e kopp te eller kaffe og gå - du bør skylle - den blir brun ellers og vil gjerne skrubbes to ganger i uka... Vi er fem i husholdningen, så den er stadig utsatt for rariteter, men riper er intet problem, men tynne glass har knust... vi har oppvskmaskin som brukes mye! Allikevel - vil ikke bytte vask!
Hilde

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Jeg holder nå på med oppussing av kjøkken, og har kjøpt Domsjø fra Ikea. Den er ikke koblet til ennå, så den har ikke vært i bruk...men er veldig glad for at dette temaet ble tatt opp slik at jeg på forhånd vet at denne fungerer fint:)Var selv litt usikker på akkurat dette det spørres om...men...kjøpte den lell;)

Anna sa...

Vi har Domsjø fra Ikea, og veldig fornøyd. Har den doble, og ville ikke hatt enkel. Vi har ikke fått riper i den, bare et lite skår som har blitt slått av kanten. Kommer nok til å ha samme vask ved neste huskjøp også, gjør mye for rommet med den vasken! I LOVE IT!

Tove sa...

Endelig kom dette spørsmålet opp! Jeg har en lang historie om Domsjö fra Ikea, men forkorter den selvsagt!

Vask 1 ble satt inn i november 2008. I april i år stod jeg ved siden av den og så at den sprakk!! Stor sprekk, men ikke helt igjennom. Ringte Ikea, og velvilligheten sjøl gjorde at jeg fikk dekka både km og evt håndtverker til bytte av vask, men jeg hadde egen snekker.

Vask 2 ble satt inn etter en måneds tid, og snekkeren bemerket at den ikke var helt rett og at kanten i bakkant var høyere enn på forrige kant. Gikk heldigvis bra med flisene bak. Denne vasken holdt i en måned, så sprakk den i glasuren.

Vask 3 ble montert av Ikea etter ferien. Montøren var kjempenegativ til slike vasker og mente at de ikke tåler bruk, eks. stekepanner, og at man burde legge en antisklimasse i bunn. Særlig.. Det er jo ikke så pent. Men denne vasken var enda mer skakk enn nr 2, og han fikk rett og slett ikke satt den fast. Han sendte også klage til Ikea.

Så da vask 4 skulle i hus sendte Ikea like gjerne fire (!!) vasker til oss, for å være sikker på at en skulle passe. Montøren kom, den første han åpnet passet perfekt, og er like fin i dag (ble satt inn i slutten av september). Han var like negativ da...

Jeg antar at det har vært et dårlig parti fra Ikea sin side, og de var veldig velvillige til å rydde opp etter seg. Men det var så klart litt pes med så mange vaskskifter, silikon, stoppe vannet etc. Men jeg vil jo ikke ha noen annen vask heller.

Kine sa...

Vi har den dobble fra Ikea på hytta,og den er full av riper:/ Nå har vi ikke innlagt vann da,så det kan hende den ikke egner seg til dette bruket..Den er jo DIGER,og krever masse vann for å vaskes..En annen ting,gubben var så uheldig å miste en kaserolle oppi..et mindre pent hakk,men heldigvis ikke tvers igjennom!!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Veldig intressant detta! Vi ska göra om kjøkkenet nästa år och jag vill ha en porselensvask. Maken är skeptisk. Men nu har jag ju iaf lite feedback härifrån!

Ha det fint alla!

Drømmen om en eplehage sa...

Jeg har,jeg har! :D

Min er fra Villeroy&Boch og jeg er STORFORNØYD!
(legg merke til : jeg, min, mitt, meg, meg,meg... håpløs!)

Uansett, er ikke plaget med riper. Den er sttooor og lett å få vasket opp i. Skulle det være et aber så er det at det tar en halv evighet å tappe i, men det er sjelden jeg gjør. Det som ikke går i elskeren (Oppvaskmaskina) blir tatt under rennende varmevann og såpe.

Ja, var vel ikke mine oppvaskvaner du skulle vite. hihi!

Jeg vasker utav den med litt Zalo eller oppvaskmaskinpulver og skurer med oppvaskkosten. Svusj, gjort på null komma svisj.
Tapper i og heller litt klor i med jevne mellomrom. Da blir den som ny!

Ikke tvil på valget, jeg har ikke angret en dag!

Ett lite obs! Har hørt at det er forskjeller ute å går på kvaliteten. Det har noe med hvor mange ganger og hvilken temperatur porselenet er brent i. Det er bl.a derfor det blir lettere stygge riper i billige fat enn dyre. ;)

LYKKE TIL!

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Jeg elsker min doble porselensvask fra Villeroy & Boch. Den trenger mye "vedlikehold" med Jif og det blir riper hvis du ikke er forsiktig, men de synes ikke når vasken er ren. Du kan ikke slenge stekepannen oppi vasken -må alltid være forsiktig. Tross dette er det vasken jeg er mest fornøyd med på kjøkkenet. Kan anbefale blandebatteri fra LINO som de har i gammel stil. Lykke til fra Hanna

Jannickes Hjemmekos sa...

Har vasken den doble Domsjø fra Ikea og er veldig fornøyd. Var skeptisk på forhånd. Prøver å være litt forsiktig når jeg vasker steikepanne og andre store, tunge panner. Har unngått skjemmende riper hittil (brukt den i ca 4 mnd). Ville valgt den samme vasken på nytt, den er lekker. Lykke til.

Jatte sa...

Vi har kjøpt oss en slik porselensvask fra Ikea til vårt nye kjøkken, har ikke prøved den ennå..
Men det er jo såå lekkert !
Har heller ikke hørt mye negativt om dem, de "stål" vaskene er jo kjempe stygge og veldig vansklige å holde rene .. blir fort sjoller osv !

Så sats på porselensvask du :)

Vårt Hus sa...

Bare et lite tips; dersom du får streker, riper og sår i en porselensvask så finnes det noe som kalles "viskelær" for porselen. Ved å gni dette over ripen vil den "tettes". Dette kan fås kjøpt eller lånes ut hos de fleste rørleggerforretninger.
Med vennlig hilsen Yvonne
Vårt hus

Anonym sa...

Hei!
Vi har den dobble vasken fra Ikea og er stor fornøyd. Kan anbefale den fullt ut!!! Noen ting synes i den som evt ikke ville syntes i en stålvask og omvendt. Jeg bruker Cillit Bang, sprayer rundt og børster over med oppv.kosten,snipp snapp snute blank og fin:-)
Ville garantert valgt den igjen.

Unknown sa...

Vi har disse vaskene fra Ikea både på kjøkken og badet. De var der når vi flyttet inn og helt ærlig kunne jeg godt tenkt meg å ikke hatt de der. De er fine, men personlig litt massive pluss at ting knuser INNAMSRI lett i slike vasker.... Også bråker det veldig når vi tar oppvaska. Når vi flytter skal vi ha vanlig vask på kjøkken og frittstående bambus vask på badet!

Unknown sa...

Hei:)
Jeg har domsjøvask fra Ikea og er suuuperfornøyd!! Den er godt brukt igjennom ca 3 år, og det er ikke merker/striper i den:)

Lykke til med valget!

Villa Creme sa...

Vi valgte hvit porselensvask der vi bodde før, men ville ikke ha det igjen når vi kjøpte hus denne gangen. Ble vedlig fort misfarget, måtte bruke stålull for å få den skikkelig ren. Da ble det bittesmå riper som gjorde at farge satt seg enda værre fast.

Så her ble det stålvask, det får jeg heller bære over med!