Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 30. oktober 2009

Nib-akutten: Stians stue del 2

Takk for mange flotte kommentarer på Stians stue for en stund siden! Moro at folk engasjerer seg, og kommer med råd.

Jeg fortsetter å leke dukkehus. Jeg må si jeg syns det er så moro å få lov å komme med forslag på denne måten, det er liksom den 6 årige jenta i meg som virkelig koser seg nå:) Takk Stian!

# 4 Sofa

Mange kommenterte sofaen din sist. Jeg syns sofaen er et genialt kjøp!


Jeg syns sofatrekket du har er herlig, men det krever en viss retning i interiøret, føler jeg. Når jeg ser trekket kommer det automatisk bilde av av et hvitt shabby stuebord opp på netthinnen, eller en rustikk country - landlig stil. Med trekket du har hadde det feks vært fint med et mattere bord, se bilde under.


Foto: John Dummer

Hvis du vil beholde stuebordet foreslår jeg at du kjøper noen trefat ala de under fra Home and Cottage og setter på bordet, det"gir sofaen det den vil ha".

Disse er fra kundeavisen i sept, men de har mye likt i butikken, og ikke så dyrt heller. Gullgruven i Bergen, ikke langt fra Ikea.

I en sofa fra Ikea som er så populær som denne, har du store muligheter, siden du når som helst kan bytte trekk. Først av alt er det massevis av trekk å få kjøpt på Ikea fra 495,- for det hvite og oppover.Sofaen er så populær at du finner brukt eller feilbestilt trekk på finn.no feks dette.

Du kan også ..... trommevirvel... bruke BEMZ som syr trekk til de fleste Ikeasofaene. Her er trekkene som passer til Ektorp 3 seter. De koster fra 255 euro og oppover. Marimekko koster 399 euro.


Alle sofaer over fra Bemz

#5 Puter
Sofaen setter også fargeskala. Lys blå/turkis, grønt og rødt går godt i rommet. Under ser du en variant med mye rødt - noe som passer bra hvis du vil beholde de tre bildene som henger over tv.

Som sofaen er i dag tror jeg ikke du har mye annet valg enn å holde putene i ensfarget. Syns de tre fargene i sofaen er et godt utgangspunkt.

Putene trenger på ingen måte være like store, eller "passe" i sofaen, pass bare på at de ikke er større enn 40 cm, i høyden, da kan det bli litt voldsomt. Brunt er en veldig god farge for å binde til resten av interiøret - særlig den svarte stolen.

Det går en trend med union jack-puter i stilen som kan passe til sofatrekket ditt. Det kan jo være et "utenfor boksen" tips:)


Bilde fra Ikea US


Palett puter fra Kid, turkis, hvit og grønn. 25,- Brun linpute fra Zara home via Ellos 169,-


Fløyelspyte, Ellos, 129,- Rød pute Ellos 2 pk 99,- Avlang pute Kine, Kid 179,-


Etsy, helkatdesign $36


Etsy, auntys dawn, $11,50

Mer kommer, men disse innleggene tar så mye tid å lage, at jeg ikke rekker mer i kveld:)

3 kommentarer:

små og store drømmer sa...

Jeg elsker det grå trekket som Ektorp har fått nå. Syntes fargen er så fin at jeg vurderer å selge sofaen min og bytte til en Ektorp..
Lykke til Stian.
Du må sende inn bilder av stuen din når den er ferdig da :)

M sa...

Veldig bra innlegg!!
Og nå skjønner jeg at Ektorp kanskje ikke er så dum....
:D
Går utifra at når sofamoten skifter nyanse, så blir det utsolgt med en gang trenden sprer seg på NIB....
Ha en fiiiin dag og helg Storeflittig & Co!!

Ingunn sa...

Så utrolig dyktige du/dere er. Ikke rart dere startet en portal for interiør i Norge.

Ha en fin helg.

Klem ingunn