Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 3. juni 2009

Vårmarked - Fra søppel til shabby chic


Frelsesarmeens Prosjekt Jobben inviterer til Vårmarked i Heimdalsgata 14B (inngang Vahlsgate), Oslo, torsdag 4.juni kl. 17.00-20.00. Det blir marked med salg av shabby chic møbler, lamper og krims krams som er redesign av kasserte produkter fra byens gjenvinningsstasjoner. Det blir også salg av håndlaget såpe, lys og egenproduserte trekasser i utallige farger. Kom innom for å gjøre et røverkjøp eller bare for å slå av en prat og se på mangfoldet vi produserer. Det blir kaffe og hyggelig stemning!
Se også: www.jobben.no
Hver grytidlige morgen står køer av arbeidslystne i kø utenfor Frelsesarmeen for å gjøre en innsats. Noen lager nye møbler av "søppel", pusser opp barnehagemøbler, produserer oppbevaringskasser fra gamle sengebunner, rydder skjærgården eller gatene for søppel, eller kanskje støper lys og såpe. Jobben startet opp i Oslo i 2005, og er et samarbeid med Oslo kommune. Det viktigste formålet er å gi brukerne meningsfylte dager, og å redusere behovet for rus. Siden starten har mange i prosjektet blitt rakere i ryggen. En bonuseffekt er økt anerkjennelse fra samfunnet forøvrig. Velkommen på Vårmarked!
Fantastisk, ikke sant? Dette kjenner jeg at jeg blir ordentlig berørt av! Heng dere på dere som kan, vi støtter helhjertet dette prosjektet!

11 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

Dette er et kjempeflott prosjekt!!

Jeg kjenner mange tidligere rusmisbrukere som har kommet seg ut av det, så det er håp for alle. De er mennesker de å!!

Jeg kan fortelle at min mann var rusmisbruker fra han va 14. Da mistet han mamman sin i kreft og ble sittende mye hjemme alene. I sin fortvilelse søkte han trøst i rus, og det endte opp på rehabilitering.

Han var på evangeliesenter i to år, og flyttet derfra inn til meg i en liten leilighet.

Da han kom til meg hadde han med seg en bærepose med klær, det var alt han eide. Han begynte å ringe rundt og reiste rundt å spurte etter jobber. Han fikk den første jobben på sølvkroken, og etter det har han vært alt fra postbud til bilselger og sist daglig leder i en butikk!!

Desverre mista han den jobben da butikken gikk konkurs, men sprek som han er tok han på seg avisbud jobb igjen og er oppe hver natt og trofast leverer avisa!! :)

Nå har vi et flott hus og hjem og han er kjempeflink til å snekre og fikse og er bare verdens beste mann! Han er en fantastisk stepappa, tar med sønnen på jakt, skyting og fotball. Vi er så glade i hverandre og takknemmelige for det livet vi har:)

Ble litt langt dette men hadde bare lyst å dele det med dere:)

Så vær med å støtte dette prosjektet de som kan!

Klem Hilde :o)

Ingunn sa...

Så flott innlegg over. Det er så bra å lese slike historier. Det er fint at vi alle kan bidra ved å støtte og/eller være et godt medmenneske.

Ingunn

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

for eit flott prosjekt!!
håpe alle som har sjangsen støttar opp om dette!! eg bur dessverre for langt vekke.

Marny :)

Maliva`s verden sa...

Supert jenter....takk for at dere gir dette prosjektet så god reklame..Jeg er i denne bransjen selv...og stiller klart opp og støtter..Kanskje vi sees:O)Maliva

tinemor sa...

Dette hørtes kjempespennende ut!
Synd jeg bor så langt unna.
Men håper noen av dere andre "Oslo-bloggere" drar dit, og kanskje tar litt bilder som kan deles med oss som bor for langt unna.....

Moski sa...

Ja, dit skal jeg absolutt en tur i morgen. Spennende å se hva de har laget, og fint å kunne støtte prosjektet på denne måten. Dette ser jeg frem til.

Katrine K sa...

Utrolig flott prosjekt, fint innlegg!

Fru Dyregod sa...

Dette er et flott prosjekt! Alle som har mulighet bør støtte Frelsesarmeen, de gjør en kjempejobb!

Rikke sa...

Utrolig bra - skulle gjerne kommet men skal på sommerfest med jobben..
Men super bra initiativ!!!
Rikke:)

Kristin`s lille hjem sa...

Veldig bra prosjekt.Skulle gjerne ha kommet,men bor for langt unna. Hilsen Kristin

Anonym sa...

Så flott at du vil dele din historie med oss- tøft gjort!
Støtter Frelsesarmeen ved hver anledning jeg har- men får ikke dratt helt til Oslo dessverre.
Skulle så gjerne ha blitt med.
Klem Hege.