Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 12. mars 2009

Diskusjon: finn.no

Inspirert av loppesesongens åpning, tenkte vi å spørre dere om hva dere tror om utviklingen i bruktmarkedet. Gjenbruk er trendy om dagen og mange interiørinteresserte leter på bruktbutikker, Fretex, loppemarked, finn.no osv etter de riktige møblene eller dekoren. 

Den siste tiden har finanskrisen lurt i bakgrunnen, og vi har en liten analyse på lur: 

De siste årene har vært en gullæra for de som kjøper brukt. Folk har tjent mye penger, og veldig mye har gått til husbygging og oppussing. Når pengene sitter løst, har loppemarkedene og finn vært fylt av interiør til bokstavelig talt gi-bort-pris. Vi har sett ett og to år gamle designsofaer i 10 000 kr klassen solgt til noen hundrelapper, kun fordi selgerne vil at noen skal komme å hente dem. 

Nå strammes livlinjen inn for noen, og vi syns allerede vi har sett en endring. På finn er varene dyrere. De er ikke like flotte som før, og det er litt lengre mellom kuppene. Vi tror dette kommer av at designersofaen blir stående i stuen i år. Lommeboken tillater ikke ny sofa - i år igjen. Og hvis en først skal kjøpe ny, så selger en den gamle først - litt dyrere enn hva den hadde gått for i fjor. Tilogmed dødsbo-salgene virker litt dyrere. 

Er det noe vi bare har fått for oss, eller ser dere de samme tendensene? Er det blitt lengre mellom bruktkuppene? Kom gjerne med dine erfaringer, særlig hvis du har kjøpt eller solgt noe i det siste. Det er alltid så gøy å lese hva dere skriver!

15 kommentarer:

Brigg sa...

Jeg er enig. Man merker at det er færre juveler som selges til en liten krone på Finn nå om dagene. Man holder litt igjen. Desverre...for meg og den norske kronen.

Og hvorfor kjøpe ny når gjenbruk er "in"? Jo lenger de tar i bruk den gamle sofaen, jo mer hypermoderne blir den jo.

Fargerike Dagny sa...

Jeg er faktisk ikke helt enig... Men nå ser jeg etter ting som skal få seg en makeover da :) Er man tålmodig og ikke har noe imot å kjøre et lite stykke er det massevis av snacks der!

tinemor sa...

Jeg føler ting er blitt dyrere og lengre imellom godbitene.
Spesielt på Finn!
Vi er ute etter ting vi kan sette istand og selge i butikken. Vår polesi er at ting skal være billig, også for kunden. Den oppgaven blir vanskeligere og vanskeligere når ting blir værre og dyrere å få i.
Men det er også med på å gjør jakten enda mere spennende.
Da blir man ekstra glad når man finner skikkelige "godbiter"!

hvitstil.com/Christine sa...

Enig. Konkret eksempel. Rokokko stuebord. Kostet for 1,5 år siden på sinsen brukthall 900 kr. (i utgangspunktet drøyt synes jeg) Nå var jeg der for to-tre dager siden: 1500 for samme bordet.

Alle prisene der borte er flydd til himmels.

Men loppemarkeder opplever jeg som kupp marked. 150 kr for stilig barneseng. 30 kr for tallerken hyller!

Gleder meg til loppis-sesongen.

Christine

Crinoline sa...

Tror dette er en riktig analyse. Mindre utvalg i de lokale bruktbutikkene den siste tiden og hos Fretex er prisene blitt stive.

Cathrine sa...

jeg er helt enig! jeg var faktisk på loppis i helgen å fikk helt bakoversveis av prisene! gikk der i fra nesten tomhendt og hadde betalt mer enn jeg egentlig ville gi for de to tingene jeg fikk med meg! på finn.no gjeler akkurat det samme!

Nina i Paradiset sa...

For første gang på mange år føler jeg meg nesten moderne!
Jeg har hatt en forkjærlighet for kreativt gjenbruk så lenge jeg kan huske, men har alltid følt meg litt utenfor og "anneledes"... (på en litt negativ måte)
Jeg liker denne bølgen, men hater at ting som tidligere ble gitt bort, nå koster mer enn det er verdt. Eks. gamle sinkbøtter, vindusrammer ol.

Blå-hvit samlemani sa...

Fretex har skikkelig gode dager for tiden. De er blitt kjempedyre syns jeg, spesielt på populære ting. Fant en maken osteklokke jeg ga 20 kr for på loppis til 280 kr på Fretex. Regner med at de har kunder som handler uansett!

Finn.no er også blitt mye dyrere i det siste.

Anonym sa...

Litt vanskelig dette med prising
;0)

Selv driver jeg jo en butikk på et gjenbrukstorg og varer det finnes masser av f.eks gml vindusrammer som er såååå poppis tar ejg 50.- kronmer for. Hadde jeg ikke hatt så masse av disse sprossevinduene hadde jeg gått opp i pris. Helt klart.

Unike ting, lamper fra 50-tallet ser jeg det er veldig stor etterspørsel over og kommer ikke inn så altfor ofte og da kan jeg ta litt mere for de enn en vanlig lampe det finnes flust av.

Norgesglass kommer det inn hundrevis av og de går for en tier eller to, ser du kan få de for
200.- på nettet, helt sykt.


Ha en fin dag!

Containergirl

Anonym sa...

Ps. Nå begynner loppissesongen for fullt og det merkes ikke på butikken min faktisk.
Kunder kommer heller til meg for de synes det er blitt så dyrt på loppisene her i trøndelag, og det er innmari synd!

Containergirl

Anonym sa...

Lykkebo
www.trudejesting.blogspot.com
En blogg med tips, gammelt og nytt, små forandringer og loppekupp...

Landcharm sa...

Ja, dette med høye priser på loppemarked ser ut til å gjelde for enkelte steder iallefall.Jeg var på loppis i Oslo, og prisene var antik-aktige. Jeg prøvede å prute på noe, men fikk beskjed om at vi ikke kunne prute før etter et visst klokkeslett. For meg er ikke dette loppis! Tror arrangører bør tenke seg om, for de kan straks brenne inne med mye. På loppis kjøper du mye du ikke hadde kjøpt, bare forde det er biliig.

Marieinwonderland sa...

Det er noen ting som blir priset veldig høyt, men det varierer veldig fra loppemaked til loppemarked. Jeg har funnet ut at det lønner seg å handle hos menn på loppemarked, de er som regel billigere. Med et unntak, på bøker. I tillegg lønner det seg å ta en tur innom rett før stengetid, da får man ting billig.

Klaffen sa...

Hei og god morgen. Jupp jeg tror at finanskrisa har kommet med sitt og inntatt endel lommebøker allerede. De fleste er vel blitt flinkere og tenker seg om mer enn engang. Andre tenker alternativt og forsøker seg på gjenbruk! Jeg for min del har akkurat solgt spsiestue og dobb.seng til en AKSEPTABEL pris! Etter ett døgn var begge deler avhentet, av HYTTEFOLK! Begge kjøpere fortalte at de holdt igjen, go ville heller kjøpe brukt til hytta, så slapp de bruke opp reserven! klem

Ingunn sa...

Hei. Jeg tror finanskrisen påvirker oss slik at alt er mer rolig. Det er mindre fart i salg, kjøp og våre penger må strekke til litt mer. For 2 år siden solgte jeg endel møbler på finn.no og kjøpte også noe. Nå er folk mer forsiktige og vil kjøpe til bedre pris og selge til høyere pris tror jeg.