Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 22. september 2008

Ukens diskusjonstema: Rolloppdeling

Etter at vi fant ut at vi må dele opp rollen fordi vi er for mange (luksusproblem, anyone?), har debatten gått om hvordan den bør deles opp. Alfabetisk, dele den i to, etter emne osv. Vi har i utgangspunktet en ganske klar tanke om hvordan vi bør gjøre det, men med så mange gode hoder der ute er det sikkert enda flere gode forslag.

Hvordan vil du ha rollen oppdelt?

Diskutér her, eller også besøk vårt forum :)

Oppdatering; alle anonyme kommentarer er slettet. Takk for at dere har gitt deres mening, men vi holder oss innenfor tema denne gangen:):) Vanligvis kan alle som ønsker det kommentere her på NIB, men denne diskusjonen utviklet seg i en retning som gjør at vi må skjære alle anonyme over en kam. Beklager, til alle dere seriøse anonyme!

90 kommentarer:

Magdalena sa...

God idè!
-synest vi skal dele opp i stil! :)

Melissa sa...

Hmm, ja. Kansje alfabetisk blir det mest ryddige ??
Visste ikke at man måtte legge til kommentar for og legge seg til.
Men her er jeg da :D
HEHE...

tinemor sa...

Jeg har litt blandet stil, så syns det er litt vanskelig å kattegorisere meg.
Kanskje en ide å dele opp i alfabetet...

fru vims sa...

jeg synes man skal dele opp stil.
da kan man enkelt luke ut hva man vil lese om man ikke har tid til å gå gjennom hele regla...

JK sa...

Fru vims: De fleste bloggere har kategorier slik at det er lettere for besøkende å finne frem - da slipper du å "gå gjennom hele regla" :):)

Rosa sa...

Eg trur me er mange som føler det bli _svært_ vanskelig å sei at "dette er min stil". Eg er iallefall slik. Om de vil ha ei stil-inndeling må dei allefall ha ein "åpen klasse", og så kan dei som er sikre på sin stil få definere den.

Ellers er eg for ei deling på midten av alfabetet (evt tre-delt), men der sorteringa framleis er etter sist oppdaterte.

Og treng de hjelp til noko organisering (altså praktisk arbeid etter nøye ordre ;) ) må de sei ifrå, de flittige!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Bare et forslag.Kunne det hvert en ide å dele opp slik e.l.? ~LANDLIG/NOSTALGISK STIL , ~MINIMALISTISK STIL , ~LITTAVHVERT STIL . Jeg syns det hadde vert grei fordi det er lettere å da kunne finne blogger med den stilen som en er ute etter. For de uten blogg og, som vil ha litt inspirasjon, så er det mye greiere å finne frem til sin stil. ja ja bare et forslag.

Siren sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Siren sa...

Bra forslag!

Drømmen om en eplehage sa...

Jeg mener det fort kan bli problemer om man må låse seg til en stil. Heller mot å dele det inn alfabetisk.

Mulig jeg ikke har vert nok innom alle bloggene, men har inntrykk av at de fleste av oss, eller hvertfall de jeg besøker, blogger om andre ting enn KUN interiør.
Jeg kan godt skrive om ett lite trivelig besøk på ett offentlig toalett flankert av en bildeserie av min nyervervede lenestol... Og hvilken stil har da den stolen? Ja si det...

ABCDEFG, HIJKLMNOP, QRS, TUV, WXYZÆØÅ. Nå kan du ditt alfabet, kom nå la oss synge med... ABC...

Jeg er heller ikke innom blogger som har en stil som minner om min kun for stilen alene. Jeg kan finne mye glede i å se hvordan andre har det, men må innrømme at jeg ikke kommer til å klikke rundt like fritt om jeg "må" velge blandt stiler. På den måten kan en jo gå glipp av en flott blogg og kansje ett suverent bekjentskap... Det ville vert synd!

Konklusjon: Jeg stemmer for alfabetisk inndeling!

hvitstil.com/Christine sa...

For min del synes jeg alfabetisk siden mange ikke har en klar stil. Det kan jo da legges inn en bokstav eller stilart bak navnet for de som hører hjemme i en spesiell stil art.
eks:

anonyms blogg ( shabby)

Ola Normann (New England)

charm design sa...

Jeg tror jeg heller mot alfabetisk:Veldig vanskelig å definere stilen:Da man faktisk ofte blander flere stil arter.Og vi bytter jo ofte stil og smak etter nyheter og trender.Tror jeg kansje ville passet under alle stil arter.....hm kan bli litt vanskelig å velge.

Tove sa...

Eg støttar dei som meiner rollen må ordnast alfabetisk. Sjølv har eg vanskar med å sette stilen min i ein bås (er eigentleg ikkje så oppteken av det heller), så dersom det vert stil-inndeling lyt eg enten melde meg ut av NIB eller håpe på at det vert oppretta ei open klasse (trur mange vil passe inn der)...

Emmeline sa...

Men jeg ønsker altså stilinndeling. Når jeg har lyst til å besøke Loppejennyene så kan jeg gjøre det, vil jeg besøke nordisk stil jentene så gjør jeg det.

Jeg vet at det er ganske frekt, men jeg syns det er utrolig rart av det er SÅ mange som er medlem her. Men at de IKKE har en mening om dette, de legger ikke igjen en kommentar, og heller ikke aner hvilken stil de hører til under... Mange av jentene som har kommentert over her bør jo absolutt klare å definere seg under en stilart.

Dersom man har en Felles Interiørside, men ingen tør å definere noen retninger innen interiør så blir det jo bare en side uten substans. Da blir det vanskelig å hente frem inspirasjonssidene når vi trenger dem;)

Jeg vet at jeg sikkert beveger meg på kanten her, men på kanten liker jeg meg veldig godt siden jeg er en katt som i tillegg har hjelm!

Emmeline sa...

huffda...Dette ble sint og frekt ser jeg nå

Det var ment som et kompliment til mine medbloggesøstre at de har en definert stil på sin blogg, det syns iallefall jeg at flere av de som har kommentert over her har!
De må bare tørre å være modige --- og være stolt over sin egen stil.

Anonym sa...

Har sittet å lest kommentarene og er forsåvidt enig med at man kunne kjøre det alfabetisk.
Men siden mange har et navn på blogge og et annet når de besøker bloggene så synes jeg det fort kan bli rotete og uoversiktilig med tanke på å finne frem.

Siden denne bloggen er NORSKE INTERIØR BLOGGERS hoved blogg så bør man dele det inn i stiler.
Jeg synes iallfall det.

Vintage, hvit landlig, country, New england, retro,minimalistisk,moderne osv.

Nå har jeg sett igjennom hele listen over dem som er med og man kan også ha også kategorier som:

hobby, hage, eigere av butikker,
blogger med mest bilder fra nett,
opppussing og en på diverse.

Det er gangske mange som blogger mer om unger, foto, mat, skog og mark som egentlig ikke har så mye med interiør å gjøre.


Et par bilder fra nettet av en fin stol i ny og ne eller et par bilder over noen lysestager har kjøpt har jo nesten alle på bloggene, men når over 60% av bildene ikke har noe med interiør å gjøre så kan det ikke være så vanskelig å definere at dette ikke er en interiør blogg.

Hvis de vil være det så får de begynne å blogge mer om interiør.
(sorry hvis noen blir støtt)

Men først av alt må man få bort de som har slettet bloggene sine.

Er man opptatt av interiør så tror jeg man vet hvilken stil man heller mot selv om man er sammensatt av mange stiler. Hvis ikke så må man rett og slett ta et valg.

Å føler man at man har valgt feil så går det vel å sende en mail til flittige lisene å be dem flytte deg over til den man føler seg hjemme i.

Jeg selv er en sånn sammensatt som liker den franske landstil, country, New England men heller nok mest mot denne nostalgiske stilen. Jeg hadde nok ikke satt meg på bare på hobby for jeg er nok mest opptatt av interiør. Hobby er bare en resultat av interirør bloggingn min.
Håper dere finner ut at av for en ting er sikkert. Slik som det er nå kan man ikke ha det.

Takk flittige 3 for en flott jobb:O)


Klem fra Prinsessa som ikke klarer å logge meg inn.

@__EY__ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hei!

Siden dette er en interiørblogg, syntes jeg det burde vært delt opp i stilarter, selv om jeg syntes det er litt vanskelig å sette sin egen stil =)

Lykke til

krinkelkroken sa...

Enig med Emmeline;)
Bør deles opp i stilarter!
Da kan man lettere finne fram til de man ønsker å besøke, merker jeg ikke finner igjen blogger som jeg har vært på før, dette har jo litt med navn å gjøre også, men det er en annen diskusjon!
Jeg blogger litt om familie og hage,men prøver å ha hovedfokus på interiør;)Regner med jeg fint skal klare å putte meg selv i rett bås;)

Anonym sa...

Enige med flere over her jeg og (Nyperosa og Emmeline blant annet). Syntes godt vi kan dele inn i stilarter og deretter alfabetisk eller noe sånt.

Nå er det jo sånn at selv de glossete interiørmagasinene har litt annet enn kun interiør i bladene sine - Svenske Lantliv f.eks. har mye interiør + litt hage og bittelitt klær og matoppskrifter. Interiørmagasinet og sikkert flere også har det. Syntes det må være "rom" for litt utenom interiør, men selvfølgelig mest av det - siden vi tross alt er registrert under; Norske INTERIØRblogger.

Mita`s hjørne sa...

Helt greit å dele opp i stilarter... men jeg har iallefall ikke en bestemt stil - her det noe fra ditt og litt fra datt... og hage sommerstid...
Tror nok jeg kunne ha plassert meg under "Hus og Hage"...
Uansett gjør dere en kjempejobb her inne...

My home is my Castle sa...

Jeg heller mot alfabetisk.
Og grunnen er enkel og ego hihi.
Jeg er midt i en stilforanding hjemme og kunne sikkert passet inn i flere forskjellige stilarter skkurat nå ;)

Nei helt ærlig så er det akkurat det samme for meg hva dere gjør.
Har sagt det før og kan si det om og om igjen.
Dere gjør en fantastisk jobb og jeg vil se den som ville gjort det samme som dere.

Uansett hva dere velger, så innfinner vi andre oss fort og skal nok klare å finne frem i alle bloggene ;)

Anita sa...

Stil- kanskje;o) Men da vil jeg gjerne ha litt hjelp i stil kategorisering:o) Skjønner jo at det må deles opp nå som vi er sååå mange!

Anonym sa...

Jeg synes først og fremst at de bloggerne som ikke definerer seg som interiørblogg, bør bort fra lista. Ikke frekt ment, men hvis man nesten ikke blogger om interiør, er man kanskje bare med på lista for å få mange treff? Ikke vet jeg, men jeg hadde iallefall aldri meldt meg på "Norsk båtbyggerforum", selv om jeg har et innlegg der jeg viser båten min sønn var med på å bygge... For det andre synes jeg man skal dele resten opp i kategorier. Har man ingen bestemt stil, kan man vel ha en "lett blanding" kategori? Der kan man legge seg permanent, eller til man finner ut hvilken stil man har. Man kan jo også få hjelp av andre bloggere. Kanskje et innlegg der man kan spørre om hvilken stil andre bloggere synes man kan legge seg under...
Jeg synes kanskje man skal holde kategoriene litt åpne, slik at det ikke blif for vanskelig å velge. Og så må det da gå an å feile, og heller bytte plass, enn å ikke tørre å velge fordi man er redd for å "ta feil"...

Laila sa...

Glemte å logge meg inn...

My home is my Castle sa...

Synes Laila fikk sagt det så fint, så jeg henger meg på henne....

Tara sa...

hei flittiglisene, (og alle dere andre)!
da var min tid som medlem av NIB over (for denne gang ihvertfall)... har tenkt en stund på å melde meg ut, og denne diskusjonen som pågår nå gjør saken veldig enkel for meg...det føles ikke riktig for meg å kalle bloggen min "interiør-blogg"...
kommer fremdeles til å følge ivrig med på dere NIB-jenter:) har en god del av dere på blogg-rollen min...
tusen takk for meg, det var hyggelig så lenge det varte (hi-hi):)
klem tara

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jeg heller vel egentlig til å ligge under stil. Du vet jo om du har en landlig-romantisk stil eller er helt minimalistisk og moderne stil med ny design. Men jeg skjønner også at det er mange som føler seg litt udefinerte. Da får de tenke litt på det da ;)

Også må jeg si meg litt enig i at det kan til tider bli litt mye om annet enn interiør her inne.
Men jeg kan strekke meg til å synst at hage også har med interiør å gjøre. Hagen er jo en forlengelse av huset og en innreder jo hagen også.

Dette med alfabetet har kanskje noe med at jeg heter Wallas Verden å gjøre? Vill jo ikke ligge nederst:( Kanskje jeg heller skulle kallt meg aaallas-verden. Å kommt øverst. Men det hørtes ikke ut som en interiørblogg hvertfall :))

Magdalena sa...

mye sant å lese her...
undrer meg av over f.eks at man skriver om bursdagefeiringer her i interiørbloggen ,og kanskje til og med viser bilder av den som har bursdag,- blir Vèl personlig!
Da er det bedre å vise bilde av et servise, et flott dekket bord , eller pyntingen til festen... Det har mer med interiør å gjøre,- Og de som har lyst å skrive om "privatlivet" , mann og barn og andre sysler , må bare gjøre det,- derfor holder jeg på stil-inndeling innenfor nib. Interiør og familie eller interiør og hverdagsliv er jo en bra kategori? En av mange.
Selv liker jeg å blogge med inspirasjon av bladet Landstil,- reiser ,interiør, håndarbeid, hage, - ja alt som har med hus og hjem å gjøre,- UTEN å blande inn livet mitt som mor. Så kanskje ikke NIB er et bra dekkende navn?? De fleset blander jo litt i bloggen???

Anonym sa...

Jeg har min stil - om så noe spesiell. Dele inn stilmessig er greit for meg..jeg skal vel finne en plass ;)

Tove sa...

Tusen takk for meg - no er mi korte tid i NIB over! Eg meldte meg slettes ikkje inn for å få auka besøkstala min, eller for å "kome inn i gjengen". Eg vart oppfordra og vurderte det lenge. Men etter dei ulike vendingane som denne diskusjonen har tatt, så har eg gått i meg sjølv og funne ut at eg sikkert ikkje er ein interiørblogg. Då skal eg spare surfarane for å måtte svinse innom min blogg på veg til interiørparadis - for det finn du ikkje på min blogg! Tusen takk for meg, det har vore kjekt å vere her inne, men no er det kanskje rett å trekkje seg ut. Men eg kjem garantert til å snike litt rundt her inne og suge til meg meir inspirasjon..... Lykke til med diskusjonen vidare!

Tanja sa...

Som mange andre er jeg enig i at det burde være delt opp etter stilart.
Dette er en interiør basert bloggside og når det blir for mye utenom så blir hovedformålet vannet ut, nemlig interiør bloggene.

Nå er det vel ikke så lurt av meg å sitte i glasshus og kaste stein :)

men jeg må inrømme at jeg har tenkt på det selv flere ganger, om jeg burde trekke meg ut av listen for jeg skriver om veeldig mange andre ting en interiør, da bloggen min også er ment for familie.
Jeg jobber med en ny blogg #drømmefangeren interiør# og kommer til å blogge kun om interiør der inne, mens drømmefangeren blir en salig blanding.

Blir spennende å se hvordan inndelingen blir her :)

Ramme Alvor sa...

Veldig interessant diskusjon. Det mest rettvise ville nok vera at dei som blogga om interiør, fekk vere med på rollen(?) til Norske Interiørblogger. Hagebloggarane har sin eigen roll. Dei som driv og syr, strikkar og helkar er vel kanskje mest handarbeidsbloggarar og har sikkert sin eigen stad å gå. Alle dei dei som prøver å befri jorda frå "furuhelvetet" og kjøper opp all verdas møblar og malar dei kvite kunne hatt sin eigen roll. Alle dei som skriv om livet kunne hatt sin eigen stad..som nokon foreslo.."Norske (kvardags)bloggarar". Så kunne dei som verkeleg ville berre ville lese om interiør boltre seg i dei som er att...etter ein kraftig kvalitetssjekk. (Kanskje ikkje så mange att då, men rett skal vera rett og eg tykkje at da kanskje er mest rett)

Litt moro, litt alvor...

R.A.

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Anonym

Hva er skummelt med familiebilder? Er det skumlere enn å være avbildet i Allers eller VG??

Jeg for min del legger nøyaktig hva jeg vil ut på min blogg. Så kan andre lese den eller ikke. Om det blir alfabetisk eller stildeling på NIB er egentlig det samme for meg selv om jeg håper på alfabetisk.

Var det ikke det som var spørsmålet? Hvilken inndeling? Ikke om man hadde innlegg som falt utenfor interiør?

hvitstil.com/Christine sa...

Ehhh, her kommer innleggene fort. Jeg svarte til anonym kl 15:21

Magdalena sa...

eg synest det at de ANONYME ikke har noe de skulle sagt, så lenge de IKKe "er med"

Anonym sa...

Hører dere selv hva dere sier/skriver noen av dere?!? Syns faktisk at dere er hovne i noen av kommentarene rett og slett!
Ingen problem for min del, jeg har nemlig fundert lenge på å melde meg ut! Men hvem skal sitte her inne å bestemme hvem som ikke har peiling på interiør???
Persomlig ble jeg oppfordret til å melde meg inn, og vurderte det lenge.
Nå gidder jeg ikke lenger...dette har jo blitt til Norske Kranglebloggere !!!
Veldig synd for ideen og arbeidet som leggers bak er fantastisk!
Ha bare NiB for dere selv, dere som kan og vet interiør. Tusen takk for meg !

Whoopsi Daisy sa...

Jeg "rakk" å melde meg ut av NIB før denne diskusjonen startet. Jeg syns det var utrolig spennende å se at jeg hadde mange treff på bloggen min etter et innlegg. Jeg skjønte også fort at jeg kanskje ikke falt helt i smak blandt interiør bloggerene. Det var ingen kommentarer etter 90 unike besøk. En annen ting som jeg fant ut (helt av meg selv),jeg følte meg veldig bunnet til å skrive om interiør og dermed ble det lengre og lengre mellom innleggenen mine. Jeg har lyst til å vise bilder av MEG og MITT. Selvfølgelig får jeg ikke like mange treff lenger MEN jeg har fått flere kommentarer!!! Det digget jeg.
Jeg kommer til å bruke NIB til å surfe innom interiørblogger og hente masse inspirasjon også håper jeg at noen surfer innom Whoopsi Daisy i ny og ne for å se hva som skjer der :o)
Takk for meg på NIB og TAKK til damene bak NIB som startet et samfun.

Som alltid....
MVH
Whoopsi Daisy

Anne sa...

Det er med stort vemod jeg leser alle disse kommentarer.
I all tid har jeg følt at denne "blogg verden" har vært en god plass å være, et friminutt i hverdagens tjas og mas. En plass der Janteloven har vært fraværenede, til tross for at denne verden har et stort overskudd av kvinnelige forfattere.
Vet nesten ikke om jeg føler med "truffet" av noen av kommentarene over her, men synes i alle fall de anonyme (som ikke har blogg) slettes ikke bør uttale seg så krast!!

JK sa...

Helt enig Tove.. Hva er en Ekte Interiørblogg?Synes folk skal selv få bestemme hva de vil dele med andre.. Om enkelte er uenige i dette er deres sak. Og det som kanskje irriterer meg litt er dere som mener at BARE DE som blogger om Interiør bør være med her. Har jo vært inne på sidene deres, og der var det jammen ikke bare interiør?!!!
Vet at min blogg ikke er av de beste interiørbloggene.. og kommer sikkert ikke til å bli det heller. Men av alle de bloggene jeg har vært innom, så må jeg påstå at det er de bloggene som handler om litt annet enn interiør HELE tiden som jeg liker best!!!!
Vurdere om jeg skal melde meg ut herfra jeg også, for føler kanskje at de EKTE interiørbloggerene irriterer seg over sånne som nettopp meg... :)

NIB sa...

Ser at noen prøver å ta debatten i en retning som ikke var tilsiktet. Vi oppklarer:

NIB er en side som samler INTERIØR - bloggere. Men det betyr da ikke at man ikke kan blogge om andre ting også, sånn innimellom?

NIB har først og fremst vært en side for bloggerne selv, i andre rekke lesere av bloggerne.

Vi håper at de som pga av denne diskusjonen har valgt å melde seg ut, gjør det av de rette grunnene. Hva anonyme debatanter skriver her inne reflekterer mest sannsynlig ikke synet til de 300 bloggerne NIB består av, ei heller det vi som driver siden står for.

NIB har fra første stund vært en demokratisk blogg, hvor ALLE som skriver om interiør er velkommen. NIB skal IKKE være for *eliten*, det har vært poenget med NIB.

NIB skal være HYGGELIG, for alle. Hvis en vil krangle fins det massevis av sider for det, så kranglefanter bør finne seg en annen arena.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Hmm :) skulle ikkje vert lov å underteikne slike kommentar-debatter som "anonym". Om ein ikkje kan stå for det ein skriv (ved å signere med navn/blogg osv.. så vi kan f.eks sjå kva EKTE interiørblogg er), så bør jo ein la vere å skrive noko i det heile tatt, det synest no eg. :) Ønsker alle ein flott dag :)
Anja-Elin v/Vakre augeblikk :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Det som gjør at jeg synes det er vanskelig å velge mellom alfabetisk inndeling eller stilinndeling er at jeg i skrivende stund ikke vet hvilken kategorier vi skal sorteres etter.
Enda verre er alle disse begrepene/forslagene som svirrer rundt i denne diskusjonen som landlig, shabby chic, nostalgisk og for å toppe kransekaken, country. Da mangler det bare skandinavisk med en touch av gustaviansk... ;o) Forvirrende !

Hva er forskjellen på landlig og country :o)

Om man snakker om fransk landstil så er det noe helt annet enn landlig.

Alle disse betegnelsene representerer en form for nostalgisk stil.

Saken er vel den at flere av oss omgir oss med lyse farger og på forskjellig vis bygger interiøret opp og rundt et gammelt møbel eller en gjenstand som enten er arvet eler kjøpt på loppis, eller som skal kjøpes eller for den del angres på ikke ble kjøpt.

Da blir vel paraplybetegnelsen nostalgisk.

Om det blir stilinndeling kommer jeg uansett til å finne en kategori å plassere bloggen min i, så for meg er det likegyldig om det blir alfabetisk eller etter stil.

Og i min blogg skriver jeg og viser bilder av akkurat det jeg vil, de prosentene jeg vil og når jeg vil, om interiør, hekling ,klær, smykker,sko, strikking, foto, gardinstoff, fine blomster,hage, stygge blomster, visne blomster, bestillinger av gardinstoff,engler, nisser og dverger, familien, bursdagsbesøk, ferier, mine kjæledyr og epletrær osv.

Jeg er og blir interiørblogger for det har jeg bestemt selv!

Kanskje noen skriver flere prosenter om helt andre ting enn interiør.
Men akkurat DEN bloggen som gjør det kan også være DEN bloggen som har en eier som er superkreativ.

Jeg snakker ikke om flink, det er det mange som er , men kreativ!!!

Så kreativ at det ligger smurt utenpå i tykke lag, og er man så kreativ at det ligger smurt utenpå i tykke lag så er det smittsomt. Så smittsomt at det fort klør i fingrene etter å sette i gang en kreativ prosess. Og jeg vil bli smittet!!!!!!!!
Akkurat DEN bloggen kan være den som viser de mest fantastiske interiørbildene og ideene fra sitt hjem, mulig bare en sjelden gang. Men DE sjeldne gangene vil jeg ikke gå glipp av.

Skal det være en stilinndeling bør det etter mitt syn være en kategori som favner blogger som skriver om litt av hvert.

Jeg har tillit til at NIB direktørene på en utmerket og profesjonell måte definerer stilartene slik at alle kan finne et sted de hører hjemme.

Minime sa...

jeg synes Lisbeth sin kommentar var veldig bra. Du føler kreativiteten og inspirasjonen flomme frem når du leser andres blogger som er om noe mer enn interiør. Jeg er også av de som har alt mulig. Men jeg må innrømme at det jeg synes er kjedeligst er når man henter bilder fra internett og så å si hvert eneste innlegg er om hvordan man kunne tenke seg å ha det og viser disse bildene. Men det er min personlige mening. Ellers synes jeg det er greit med både alfabetisk og stil, men hvis det blir stil må man ha en litt av hvert stil. Jeg liker shabby chic, men har ikke mange hvite møbler ol. Jeg har IKKE minimalistisk stil. Heller maksimalistisk stil. jeg har ikke New England stil, ikke retro, ikke moderne/nordisk (ph-lampe, egget, ellipsebord osv) Hva står igjen da for meg?

GundaM sa...

Ja, hva skal man si..?
Helt klar vanskelig dette, men jeg må si jeg innimellom blir litt skuffet over "kreative" blogger(i bloggnavnet) som legger ut innlegg etter innlegg om ting en har vært og shoppa.

Håper pesonlig stil blir med i bloggrollen, dit vil jeg legges!

Og stå på til der tre som legger ned masse tid og arbeid på denne jobben! Flott;0)

Anonym sa...

Jeg har sakt lenger oppe at jeg ønsker inndeling etter div stilarter. Med det ,så mener jeg ikke at en skal ha så sykt fulkommen stil innen der en fører seg på, sån som det virker mange har oppfattet oss som mener å dele opp på den måten. Jeg mener at vi melder oss på der vi ca føler oss hjemme.Som jeg har forstått det som forslag,så er det ikke helt bokstavelig, at man på hender og føtter er bundet til den stilen man er i. Dette med ny måte var jo for å få plass til alle. Føler det er noen såre undertoner i noen av kommentarene om det med stil deling,ikke vær redd for at deres stil ikke er bra nok. Det er ikke det denne diskusjonen handler om. Alle er bra nok! og mer en det. LYKKE TIL ALLE SAMMEN! Trur disse flinke og hyggelige folkene som har ansvar for dette finner en fin løsning.Ha en fin uke alle sammmen.

Therese sa...

Jeg er litt delt i forhold til dette med å dele bloggene etter stil. Jeg ser helt klart fordelen med det, men ulempene også. Jeg er nok en av de som havner i hvor i all verden skal jeg plassere meg gruppen, for hjemme hos meg går det både i landlig, shabby, fransk og orientalsk. Men jeg synes det er litt teit å bite hodet av anonyme som legger inn kommentarer her, for er det ikke greit å høre hva de uten blogger også synes? De bruker jo NIB like mye som oss bloggere. Vi er vel ikke ute etter lesere KUN med egne blogger?

Anonym sa...

Jeg tror kanskje flittiglisene er for snille jeg. Dere har jo en oppfatning om hvordan dere ville ha gjort det, hvorfor ikke bare gjøre det sånn? Det er tross alt dere som skal administrere dette. Og med 300 forskjellige meninger, blir man noe klokere av det?
Så tror jeg kansje det er noen misforståelser ute å går. Selv om bloggene blir alfabetisert, så vil likevel siste innlegg ligge øverst. (hvis det ikke er jeg som har misforstått da..)
Når det gjelder innhold: som regel så fremgår det av overskriften på bloggrollen hva innlegget handler om, og da kan man vel bare hoppe over de som handler om det man ikke vil lese om. Akkurat som man zapper på tv.
Dessuten syns jeg ikke det skulle være anledning til å skrive anonyme innlegg i slike saker som dette. De anonyme føler seg mer fri til å si sin hjertens mening, og skaper dermed unødvendig mye debatt.
Jeg synes altså flittiglisene skal velge den varianten som er enklest for dem.

Rosa sa...

Eg innser at eg ikkje er ein typisk interiørbloggar, som har den store inspirasjonen å dele med andre. Eg føler meg ikkje spesiellt støtt av kommentarar over, men ser at min til tider dårlige samvittigheit over for lite interiør og for mykje anna nok har vore berettiga. Så med dette ber eg dei flittige stryke meg frå bloggroll'en.

men eg frekventerer nok NIB likevel ;)

Lukke til med oppdelinga!

Min Verden sa...

Jeg kunne tenke meg noe lignende som hagebloggen. Jeg ligger på listen over: "litt om hage og litt om annet". Det passer til meg. Så er det noen som bare driver med interiør, men det er ikke mange - så her blir det litt av en hodepine. La meg også si at det er gøyalt at dere driver med dette her. Jeg håper dere ikke velger å "kaste ut noen" - men hvis dere skal rendyrke mer er jeg en av de første dere bør kaste ut. Jeg liker interiør, men jeg er sant og si ingen klassisk interiørblogger :) Klem fra Hanne

Sol sa...

Hei.Jeg har også tenkt en stund på å melde meg ut av NIB, og nå er skrittet tatt. Jeg er en litt-av-hvert-blogger, og ikke noen reindyrket interiørblogger ;-}Velger heller å overlate plassen til noen andre....,men jeg kommer nok til å fortsette å følge mer her "inne". Lykke til videre.
Takk for meg. Klemmers.

Rosa sa...

Eg må berre få presisere at eg hverken er sint eller føler meg kasta ut. Eg senkar skuldrene, og fortset som før med å blogge om litt av kvart ;)

Vibeke sa...

Har funnet ut at jeg ikke fortjener å kalle meg en interiørblogger siden jeg har en overvekt av andre "temaer" i innleggene mine!Ønsker at dere stryker meg fra listen.
TUSEN TAKK for en super tid som medlem hos dere :o)
Lykke til videre!

Min Verden sa...

Nå har jeg pløyd meg igjennom alt her og jeg må si som følger: det kan deles inn i stiler og stilarter, men jeg tror det blir vanskelig etterhvert. Personlig hører jeg til stilen: "bloggere som synes interiør er gøy" - hehe, greier dere å gjøre noe med det? For meg er NIB en slags nettverkbygging og jeg liker veldig mange av bloggene her inne, men ikke alle. Er det ok? Antar at ikke alle liker min heller - så da er vi "break even". Lykke til til Flittiglisene som er så flinke med dette her. Klem fra meg, Hanne

Anita sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anita sa...

Dersom man KUN skal blogge om interiør for å kunne være med i NIB er det jo ikke mange som kvalifiserer seg! Tror absolutt alle jeg har vært innom har et og annet bilde av katten, konfirmanten, bursdagsbarnet eller rosen i hagen! Og da blir det plutselig ingen eller veldig få igjen da?? Er ikke kvalifisert jeg heller da, men velger å ikke melde meg ut! Er litt treg i oppfattelsen, så noen må nok evt. fortelle meg at jeg ikke passer her:o)
Blir en vanskelig jobbe for moderatorene dette her, men DERE har jo siste ordet! Og ikke alle blir fornøyde allikevel! Lykke til!

Fru Fjeldhammer sa...

Jeg blir til jeg blir "kasta" ut jeg, så får de som synes bloggen min handler om litt mer enn andre ting enn interiør... bare hoppe over min blogg!!

Lykke til flittige lisene... dere gjør en toppers jobb!!! klem

sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Drømmen om en eplehage sa...

Jeg har nå lest hvert enkelt innlegg nedover her. Grublet litt siden i går og lurte på om jeg var litt på kanten. Etter å ha lest meg nedover her, synes jeg ikke det lenger. En stund i lesingen følte jeg nesten at jeg var på feil plass og om jeg har innbilt meg at jeg er verdig til å stå på listen til NIB. Jeg ble nesten litt sint og fikk litt vondt i magen...

Det tar jo helt av. Og om noen mener de har en så himla bra oppskrift på hvordan en interiørblogg skal være så se til å lag deg en slik blogg da!!! Kjenner jeg ikke klarer å være spesielt politisk korrekt her, så jeg avslutter før jeg må begyne å demantere deler av innlegget i morgen.
Stiller meg bak det LISBETH---<-@ sa på en så fin måte. Og så sier jeg som Fru Fjellhammer: Jeg blir til jeg blir kasta ut!

Det er frivillig å blogge og like så å lese andre sine blogger. Gjør det så inn i granskauen vondt å ramle innom en blogg som ikke var helt din stil så ta deg en tur på Narvesen istede.

Brigg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Brigg sa...

Jeg stemmer for stilarter!! Man har da ofte en viss ide om hvilken ramme man ønsker rundt sine interiørprosjekt for å skape et helhetlig uttrykk. Og man får vel muligheten til å endre kategoritilhørighet om man nærmer seg en annen stilart enn den man er i?

Alle er her inne vet jo at dette ikke vil være ridige inndelinger. Stilartene vil jo være overlappende og like, men samtidig parallelle, og side om side.

Selvom jeg kan (eller tør) plassere meg i en stilart, så er det også viktig for meg å leke med andre stilarter. Og da vet jeg hvor jeg kan lete om jeg feks ønsker et mer nostalgisk uttrykk til soverommet, eller et minimalistisk uttrykk til kjøkkenet. I motsetning til om det er alfabetisk.

Men lett å plassere seg i en spesifikk stlart vil det ikke være...

Villa Luftslottet sa...

Jøss, det her var da voldsomt!
Ikke for å fornærme noen, men jeg ser ærlig talt ikke problemet!!! Del opp rollen i hjem og interiør og interiør/hage etc. Det spiller da vel ingen rolle. NIB ble vel ikke startet for å øke besøkstall, men for lettere å kunne finne frem og holde kontakt med både gamle og nye, ha en samlingsplass??? Jeg virker sikkert dritt sur nå, men det gir jeg ærlig talt blaffen i, for voksne damene da.......

NIB sa...

Vi presiserer igjen: NIB har fra første stund vært en demokratisk blogg, hvor ALLE som skriver om interiør er velkommen.

INGEN (som har blogget de siste 3 mnd) blir tatt bort fra NIB. Det bryter mot hele ideen for denne bloggen: vi ønsker mangfold,og at NIB skal være en inkluderende og inspirerende plass for bloggere og lesere av blogger.

At noen prøver å få dette til å bli en diskusjon om hvem som 'fortjener' å være på NIB er helt uinteressant og ganske frekt- det er det vi på NIB som bestemmer.

Anita sa...

Hi,hi snakk om å føle seg truffet.Jeg begynnte å følge med på rollen for her var en del "kjente" fra forum-verden, og jeg finner mye inspirasjon på blogger her inne.
Men for all del, jeg er ikke noen stor interiørblogger og kommer nok aldri til å bli det. Jeg fikk inntrykk av at bloggrullen ikke var så seriøs, men har kansje misforstått litt. Vil ikke støte noen, så fint hvis noen kan ta min blogg bort fra listen.

Prinsesse Elin sa...

Jeg stemmer forsatt for stilarter. Hvor mange er for og hvor mange er ikke....har vi snart noen tall på det??? he he

Magdalena sa...

Jeg tor på NIB. Jeg tror på disse flotte damene som gjør dette frivillig! Jeg tror de mestrer å fikse opp i NIB slik at alle som ønsker får være med! Takk for denne gode idèen NIB er,- det er funksjonelt og greit!
Og Takk for FLOTT JOBB!

Så en komentar om hva jeg synest interiør handler om:
De flest blader som vi kaller for interiørblader, de fleste butikker/nettbutikker vi kaller for interiørbutikker har en utvalgsnisje som dette: lys, servietter, kort, kranser, kopper, kar, serviser, såper, baderomstilbehør, hage "saker", litt klær, smykker, blomster(enten levende eller silke) hylle, skap, dørmatter, kurver,rammer,lamper, møbler ,speil.....
En blanding av diverse, FAKTISK!!
Se bare på YNDLINGDNETTBUTIKKENE som de fleste av oss linker til...
Men noen liker det nostalgiske, noen det moderne, kanskje det er nok å dele i de to bolkene???

Vennlig HIlsen Magny :)

Line sa...

Opps! Dette er visst ikke stedet for bloggen min. Ikke vet jeg hvilken stil jeg har : moderne/landling/new england/shabby/romantisk/minimalistisk?? Det høres ut som jeg har et virrvarr av stiler i huset mitt, men faktisk har jeg litt av alt, det kommer helt an på tiden av året og hvilket rom ..
Trist å lese hvor krasse noen av kommentarene her er. Føler nesten at det skal være feil av meg å blogge om smykker, vesker, hage og mat. det har jo ingenting med interiør å gjøre., og allikevel stå på listen.

Takk for meg

Min Verden sa...

Jeg synes det er en god ide med interiørbutikker i egen roll. Ellers må jeg berømme handlekraft fra NIB :) Det er jentene sine det tenker jeg :) Jeg digger dere og digger interiørblogger - med og uten interiør. Big smile! Hanne - igjen og nå er det def. natta. Sov godt.

Lykkehuset sa...

Stemmer for å dele opp i stilarter:) Er skikkelig happy for at NIB finnes. Via dere har jeg funnet så utrolig mange flotte blogger, og blitt inspirert til 1000!!!

Anonym sa...

Min første tanke var at en inndeling etter stil må være det riktige. Lett å finne frem til det man er interessert i. Problemet er jo at stilen kan være litt flytende mellom flere genre. Jeg har i det siste blogget mest om sømprosjekter, men tepper er da også en del av interiøret.....! Min konklusjon er at jeg ikke har noen klar mening om dette. Stoler på at dere NIBjenter finner en løsning.

anneskreative sa...

Hei,, Jeg liker så godt å kunne sitte her og surfe innom alle bloggene, Det er en fin måte og hente inspirasjon på. Liker alsidigheten og finne stadig noe koselig å lese og mange lekre bilder. Har og blitt "kjent" med mange koselige jenter i hele landet. Men jeg skjønner at noe må gjøres,,,, men jeg håper at det blir en slags fellesnevner, slik at vi som er med i en gruppe,,,kan stikke innom blogger i en annen gruppe.
Lykke til.
Anne

Drøm sa...

Jeg syns man skal dele opp etter stilarter... Og nettstedet bør bestå slik det er i dag, at det er rom for alle! Har blitt kjempeinspirert av å klikke meg innom mange blogger, både interiørmessig og andre gode ideer og hobbyer... Selv har jeg ingen ren interiørblogg, og det bør det og være rom for....Noe jeg tror de fleste her er enige i...

Emmeline sa...

Hei alle sammen.

Jeg legger meg STRYKEFLAT og beklager kommentaren som jeg la igjen i går (*ler) den om at flere bør engasjere seg i denne debatten og mene noe...For mens jeg har vært opptatt i dag har det altså ramlet inn 70 kommentarer, og vel så det...
Jeg ser at flere av dere snakker om de anonyme, og samtidig er det ingen anonyme kommentarer å lese. Det betyr vel kanskje at de anonyme er blitt moderert?

Det er lett å bli misforstått på bloggen, og det er lett å misforstå hva andre mener. Jeg syns likevel at denne debatten både er viktig og spennende.

Jeg er enig i at det må være rom for alle bloggere som ønsker å være medlem av NIB. Min personlige mening er jo at det hadde vært kjekt om man klarte å lage noen kategorier som gjorde at det var lettere å manøvrere seg innom de bloggene som var aktuell akkurat DEN dagen. Enten man trenger å lese hverdagshistorier, få quilteinspirasjon, se vakre bilder eller få interiørimpulser.

Men dette innlegget er vel egentlig overflødig. Her er det blitt sagt MYE bra!
Takk til de flittige og fru Pink, flinke jenter som alltid. Det er lett å glemme at dette er et frivillighetsarbeid som de gjør for å glede oss andre, dere imponerer!!!

litenIda sa...

Hei!

Har fulgt denne diskusjonen en stund nå. Jeg synes dere NIB-jenter har gjort en flott jobb med å organisere denne siden. Synes dette er en perfekt arena for å finne inspirasjon, og kanskje kommer man også over blogger man ellers ikke ville funnet.
Jeg heller mot en inndeling etter stilart. Skjønner at det kan være vanskelig å definere stilen sin, men det er vel sikkert mulig å bytte gruppe dersom man ombestemmer seg..? Selv er nok hjemmet mitt en god blanding, men jeg vet vel omtrent hvor jeg havner..

Må vel også legge til at jeg nok ikke er en av de som blogger mest om interiør. Er sikkert mange her inne som har tittet innom bloggen min og blitt skuffet over å lese om smykkelaging og mat. Men jeg velger likevel å beholde min plass her i NIB, enn så lenge. Jeg synes denne siden er et kjempepåfunn, og kommer til å bruke den like aktivt som før til å skaffe nyebekjentskaper og finne inspirasjon.

Tove sa...

Tusen takk til NIB som smetter seg inn i debatten med jamne mellomrom og får alt på rett kjøl. No vart det litt meir konstruktivt her inne.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Hmmm, her var det mange og delte meiningar.
Viss nokon spør meg om kva stil eg har så må det vere at eg har litt av mykje, og til tider kan det vere lettare hysterisk.
Eg har ikkje ein rein interiør blogg, men det er det ikkje så mange andre som har heller.
Me skriver jo om kvardagslivet vårt, og hus og heim høyrer jo til det daglege livet vårt.
Eg håpar at Flittigelisene gir rom for alle som har lyst til å vere med, enten ein har den eine eller den andre stilen.
Eg stemmer for mangfaldet.

Villa Luftslottet sa...

Jeg er kjempefornøyd med NIB!!!
Men lurer på om jeg er litt treg i toppen, for jeg skjønner fremedeles ikke problemet, og nå er det enkelte som melder seg ut, og det er synd.Jeg blir lell jeg, uansett om jeg skriver om de kjekke guttene mine som jeg er så stolt av eller om sofaen jeg har flytta på, -alle skal jo sitte;)....Jeg syns dere skal fortsette som før og være like demokratisk:)Det er jo ikke slik at "man gifter seg på ferie i Vegas, også våkner man dagen etter med skallebank og et gebiss på puta ved siden av, som sikler i øret ditt" ;) Det var jo for å få rollen til å funke!
Meg kan dere få lov til å putte i hvilken som helst kategori, bare jeg får være med...hehe:)

hvitstil.com/Christine sa...

Kan de som hører inn under flere stilarter stå på flere roller? Jeg kommer ikke til å klare å bestemme meg hvis det blir mange! Eller kanskje det kan være kombinasjonsroller????

Jeg er kjempespent på hvordan det blir. Uansett deling! Bloggen min kommer uansettt til å være som den er.

Ha en god kveld jenter, nå har jeg akkurat sydd enda 2 nye kjoler!

Villa Luftslottet sa...

AHA! Jeg begynner på ny frisk å foreslår som debatten egentlig var ment å handle om: Shabby chic m/en liten tvist, hvit stil, mot moderne, samlemani, country/landlig, lettere retro, City slash, etc etc, mitt forslag:D
natta

Anonym sa...

Eklektisk er jo stilblanding, så den kategorien kan kanskje vi udefinerte være i, eller? Selv er jeg liksom ikke shabby chic (selvom jeg har endel shabby områder i huset...dog ikke særlig chic'e...)men jeg er jo heller verken minimalist eller modernist...derav definerer jeg meg som eklektisk med et kurert utvalg av mine favoritter.. Jeg liker å browse etter kategorier ihvertfall..blir lett litt forvirret av alfabetet! ;-)

Randi sa...

Jeg for min del har INGEN problemer med å finne frem. Jeg digger mangfoldet som er her inne... ja nå er jeg så elendig på merkevarer at jeg har ikke peiling på hva alle forskjellige stilarter kalles. Jeg trenger ikke kategorier for å finne frem.

Jeg har ingen personlig stilart, men blogger om ting som gjenspeiler meg. Hos meg finner man mangfoldet, ikke en stilart...hehehe...en blogg med personlig stil digger jeg.

Og dette er nå i det store og det hele en pitte liten bagatell.

Ha en god natt folkesn..
Randi is leaving the building...JUHUUUU

Therese sa...

Det er kjempe leit å se alle som melder seg ut på bakgrunn av denne debatten. Jeg synes vi har hengt oss helt opp i enten eller stilarter eller alfabetisk. Men kunne det ikke vært en løsning å dele det opp i interesser i stedet? De som har en ren interiørblogg havner i en kategori, noen liker foto, andre har håndarbeid som en annen interesse og liker man hageliv legger man seg i en annen kategori osv...

En annen løsning enn de som har vært oppe nå, for flere sletter seg jo fordi de ikke lengre føler de har noe her å gjøre. Hvis alle som blogger om andre interesser enn sofaen sin fra Ikea i tillegg skal slette seg, blir det ikke mange igjen. Meg inkludert som nettopp har lagt ut en bilde av utedassen og bikkja til foreldrene mine. Som NIB sier så ønsker de jo at denne bloggen skal være til for oss alle. Da tror jeg vi må endre tankegangen litt slik at alle føler de er velkomne også. Svært få her på NIB har rene interiørblogger og blogger om andre ting i tillegg, men jeg føler at hovedinteressen hos de fleste ligger i interiørland. Kan vi ikke heller dele dette interiørbegrepet i flere kategorier?

@__EY__ sa...

Jeg ønsker bare å gjenta meg selv...

Stilinndeling kan vel fort bli en vanskelig, tidkrevende og forvirrende oppgave vel ?
EN roll for de som blogger mest om interiør,
og EN for dem som blogger om interiør
og litt til...

Så lenge siden heter NORSKE INTERIØR BLOGGER
så syns jeg "direktørene" her skulle vært litt
mer bevisste på å holde en interiørprofil.

Og jeg gjentar, når medlemmene/ besøkende er mange nok så skulle en tro det er mulig å bli sponset ved reklame, det fortjener dere virkelig for alt arbeid som blir lagt ned her,
før dere vet ordet av det er dere på børsen ; )

Au revoir.

ENGEL sa...

kan man ikke dele i de kjente stil artene og legge til en mix stil i tillegg?

ENGEL sa...

var nok litt snar til å kommentere.
ante ikke at det var så mye diskusjon på gang. jeg er helt ny. jeg blogger om interiør,og hverdager ellers.koser meg stort på bloggene som er her inne,og synes at det er bra vi er så forskjellige. kan ikke skjønne at det er så vanskelig dette.mange har blogger med litt hverdagsting.så er det de som er helt rene interiørblogger.er de så uheldig å klikke seg inn på min blogg får de vel sjokk.så dette er et vanskelig tema. jeg kan godt smette ut av nib om dere vil det,men da blir jeg fryktelig skuffet!

Olstad sa...

Del opp etter stiler vi finner nok en stil som passer de fleste av oss.

Ellers må jeg si jeg ikke helt forstår debatten og at noen forsvinner fra NIB, det var synd synes jeg.
Liker mangfoldet og Lisbeth sa det så fint jeg har interiørblogg fordi det har jeg bestemt. Hver enkelt av oss kan vel bestemme oss for hva vi legger i det.

Dere damene på Nib gjør en superduper jobb. Imponerende at dette er ett hobby prosjekt.

☆Therese sa...

Sitter og leser alle kommentarer som er kommet til. La selv igjen en kommentar i går og lurer nå på hvordan den oppfattes av andre.... Tror det er lett å misforstå hverandre litt - ikke alltid lett å ordlegge seg slik at alle forstår hva man egentlig mener. Hvis noen har følt seg støtt av det jeg skrev er jeg veldig lei for det. Jeg har slett ikke noen "ren" interiørblogg selv.

Om noen misforstod min; jeg er for mangfoldet, elsker å se all kreativiteten rundt om (blir helt imponert) enten det er puter, oppussede loppis funn, sjerf, smykker, kort eller andre ting :o)

Syntes dere jentene "bak" NIB gjør en kjempejobb :o) og jeg føyer meg etter den måten dere finner ut at dere skal dele opp rollen etter her, uansett hvordan det blir :o)

Ønsker dere alle en gooood dag !

Randi sa...

Jeg glemte å skrive at jeg går for alfabetisk. Og hvem skal forresten avgjøre hva som er interiørblogg eller ikke. Det er noen sterke krefter her inne som kanskje har litt for sterke meninger. Det er iallefall synd de har klart å jage enkelte bort med sine kommentarer om hva som skal være interiørblogg og ikke.

Ha en strålende flott onsdag

NIB sa...

Vi avslutter diskusjonen for denne gang. Vi oppfordrer debatanter til å holde et hyggeligere nivå en annen gang.