Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 13. august 2008

Ukens diskusjonstema:

Denne uken har vi fått hjelp av et medlem med diskusjonstema. Hun synes vi skal diskutere bloggeetikk:

'For en god stund tilbake, hadde vi en heftig debatt om copycats, det å stjele ideer osv. Den ble ganske ubehagelig, men det var også godt å få luftet og se hva de fleste mente om saken.'

Vi snakker om: kopiering av overskrifter, bloggenavn, bloggeemner, bilder og stjeling av ideer fra andre bloggere. Siden dette tema blir foreslått, går vi ut fra at nye og gamle bloggere kanskje trenger en liten diskusjon, slik at en kan bli bedre kjent med de 'uskrevne' lovene som gjelder oss bloggere imellom.

Hva synes dere? Nå som det er det mange nye bloggere, ville det kanskje være interessant å ta opp diskusjonen igjen. Forhåpentligvis får vi mange nye synspunkter :)

60 kommentarer:

alvorada sa...

Etterlikning er den mest oppriktige formen for kompliment :)

Sissel sa...

Kan ikke helt se at det gjør noe om man plukker opp litt her og der.Mange gode ideer,løsninger,kreasjoner mm å hente fra andres blogger-inspirasjon.MEN...å kopiere nøyaktig og kalle det for sin egen ide blir noe annet!
Jeg innrømmer det gjerne-snapper opp ideer rundt om for det er ikke alltid min egen fantasi strekker til;)

Og jeg likte også den gamle stilen bedre på her på NIB.Synes dere kunne beholde den en stund og så skifte til noe annet..for uansett vil ikke alle kunne bli fornøyd-da får de heller vente på tur,feks noen mnd før dere evnt skiftet stil/hadde en ny konkurranse..

Emmeline sa...

Først; Jeg syns det er en stilig ny layout på NIB sine sider. Vi trenger å fornye oss hele tiden, og det er lett for at det blir en hengedal hvis man har en layout for lenge... Nå går det jo også mot mørkere tider , så da kommer det vel tente lys i logoen etterhvert( hehe)

Over til copykattane ( som Bo pleier å si) Jeg syns det er helt greit at noen er copykatt faktisk.

Dersom man blogger og legger ting ut, så må man jo regne med at andre har lyst til å gjøre det samme--eller noe lignende?? Det er jo egentlig bare veldig hyggelig at noen liker det man lager, er det ikke?

Jeg vet imidlertid om noen av bloggerne som systematisk blir kopiert av andre. Har de sydd en duk--så sitter det en kopikatt og syr SAMME duken dagen etter--og det skjer SLAVISK. Legger de duken ut for salg så legger copikatten ut duken fem kroner billigere....
Ikke særlig kjekt, men sånn er det nok desverre for noen.

Når det gjelder overskrifter, bloggenavn og bloggeemner tenker jeg at det blir absurd at man kan komme til å kopiere dette?
Dersom en blogger skriver et innlegg om stoler, eller tapet så mener jeg det er naturlig at en annen blogger kan komme med et annet innlegg om stoler eller tapet hun også, og dermed skrive en kommentar til sin bloggekollega sitt innlegg. Det er vel sånn vi blir drevet fram er det ikke?

Dess lenger en blogger, dess mer tydelig vokser bloggen frem syns jeg. Mange faller av etter noen måneder, men dersom man holder det gående finner man sin egen vei--og da trenger man ikke å kopiere andre. Man får inspirasjon til å gjøre tingene på sin egen måte.

Til syvende og sist er det hver og en sin driv og personlighet som fargelegger bloggen...og personlighet og driv får man ikke ved å operere som copikatt;)

Anonym sa...

Nå har jeg ikke fått med meg så mye av diskusjonene tidligere, men man blogger vel også for å dele ideer med hverandre? Jeg får ofte ideer av andre, men blir sjelden kopiert, kanskje mer sånn: "for en fin pute, har ikke jeg et foto av min oldemor liggende kanskje? det der må jeg prøve:)" eller "det var en fin farge, nå vil jeg også male" Det er jo sååå mange kreative sjeler der ute. Men er imot direkte kopiering jeg også:)Må bare få med at dere som driver siden her gjør en fantastisk jobb!!!:) Men kan dere legge meg igjen på listen? Ha en fortsatt en flott dag alle sammen:)

Synnøve sa...

Det er ikke lett akkurat det der, det går jo ofte en hårfin grense der, mellom å bli inspirert og å "stjele"... Jeg legger jo ut ting på bloggen min, også i håp om at noen blir inspirert av meg og mine ting :) Men samtidig er det jo greit kanskje å linke tilbake til "originalen", om man har lånt en idè hos noen, og kanskje spørre? Jeg prøver i hvert fall å gjøre det. I påsken lagde jeg noen påskeegg etter "oppskrift" fra en svensk blogger, og da spurte jeg henne, og linket til henne i innlegget der jeg viste dem frem. Det kan være greit synes jeg, slik at jeg ikke fremstiller idéen som min egen... Det er en del av god bloggeetikk synes jeg :)

Friskt, nytt design, skjønner at ikke alle følte seg hjemme under den forrige, interiør er jo ikke bare hvitt og romantisk, så er sikkert greit å bytte litt på ;)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Vi er vel alle copykatter på hvert vårt vis, for oss nostalgiske interiørbloggere, blonder og gamle møbler, lets face it ,de har eksistert i noen år ;o)
Å bli inspirert til å lage noe en har sett på en annens blogg er bare hyggelig, men en god gest vil da etter min mening være å linke til siden man fant ideen.
For alt i verden ikke lat som det er ens ide når mange andre vet at det var en annens. Det blir for dumt. Å lenke til "ideen" og dedikere opphavet har vel vært den vanlige rutinen her inne fra "børjan" av, uskreven god regel kaller jeg det.


Å bli inspirert av andres bloggeemner og overskrifter ser jeg heller ikke noe galt i, men ok da å si at man ble engasjert av andres innlegg og gjerne vil si noe om emnet selv. Blogger Flittiglisene om coca cola er det dumt at jeg blogger om coca cola to dager senere, og siden følger tett opp deres emner gang på gang på gang.... Stoler , vegger, hage, tapeter og god jul blir mer generelle emner som alle tar opp i tur og orden.
Blir en smule søkt å kopiere andre hele veien, det blir fort avslørt. Selvfølgelig kan det være tilfeldigheter, men kanskje ikke gjentatte ganger fra samme blogger.

Bloggenavn... det er så mange navn å velge i at det er unødvendig å ta et navn tett opp mot en kjent bloggers. Her inne finnes det jo tross alt en oversikt på alle bloggenavnene, lett å sjekke.
Ikke dumt å ta en titt i forskjelliges lenker heller. F.eks så har noen av oss har tett kontakt med svenske bloggere, lurt å sjekke der også.
For nye bloggere kan jeg fortelle at for en tid tilbake tok noen en kjent svensk bloggers navn, kommenterte så rundt om på "ørtifjørti" blogger og stakkars "ORGINAL"... Hun fikk en svare jobb... rundt å kommentere med oppklaring om at hun ikke hadde kommentert tidligere i innlegget og slettens ikke invitert på bloggetreff. Siden har ingen hørt eller sett noe til "KOPI". "KOPI" fikk ingen sympati.
Jeg synes ikke det er rett at bloggere som har holdt på i 2 år skal se seg nødt til å skifte navn fordi en ny blogger har tatt et tilnærmet likt navn. Da er det bedre at noen tipser vedkommende om at navnet er til forveksling svært likt...osv.

Som Emmeline skriver; å legge ut saker for salg 5 kroner billigere enn "konkurrenten" etter å ha kopiert,det er usmakelig.

Å kopiere bilder fra andres blogger gjør man ikke, ikke uten å spørre og man må akseptere et nei. Noen bloggere lever faktisk av fotografering og design. Copyright loven gjelder.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Skal jo ikke gi deg skylden Emmeline for at du synes det er usmakelig, det er det jeg som mener. Emmeline skriver: ikke kjekt. I tilfellet noen lurte....

silje-sin sa...

Er ikke det litt av grunnen til at vi blogger da? For å inspirere andre, og få inspirasjon selv? Og da blir det jo lett litt kopiering. Men jeg er helt enig i at det er koselig å "angi kilden", og da kan jo leserne kanskje oppdage en ny blogg også! Noen ganger hender det at jeg får inspirajon fra flere ulike blogger, også ender det kanskje opp i at jeg prøver å gjøre min egen greie ut av dette. Og da er det ikke alltid lett å angi kilden. Kan vi ikke bare ta det som et kompliment da, når andre "stjeler" eller låner idèene våre? Vi har jo ikke patent på dem:) klem fra silje.

Anonym sa...

Så lenge man krediterer kilden er det vel ikke så mye å henge seg opp i ;-) Men selv spør jeg alltid før jeg benytter meg av andres ting, men om noen kopierer noe fra meg så tar jeg det i grunnen bare som et kompliment. Dog er det vel litt drøyt om man stjeler en stue, og utgir den for å være sin egen hihi, men egentlig er vel det kanskje mest trist.

sa...

..er ikke vi her for bl.a. å bli inspirert da?? Ta det som et komplement :-) Hvis man skal holde seg til "regler" som ikke finnes (såkalte uskreven regler). så syns jeg ikke denne type blogging blir noe gøy lenger. Jeg er her for å få inspirasjon og håper at en dag vil jeg kunne gi andre noen ideer som de kan ha glede av ;-) Må bare komme skikkelig igang igjen ;-)

Veronica's hus sa...

Slutter meg til Alvorada jeg!
Å se at andre gjør noe liknende synes jeg er kjempestas! Dessuten er det jo derfor jeg er med på dette -for å hente og gi inspirasjon hos andre. Når det gjelder layout på bloggen så er det ikke så veldig mange maler å velge mellom ialle fall ikke for oss som ikke er så datakyndige.

Prinsesse Elin sa...

Jeg henger meg ikke opp i hvilken headding nib bruker.
Bare at de gidder dette er nok for meg.

Man betaler jo heller ikke for å stå på listene til nib så man bør vel igrunnen bare være takknemlig over at noen i det heletatt har kreativitet og ork til å stå på slik som flittige lisene gjør:O)

Hadde man betalt derimot for å være medlem, så hadde vel saken vært litt anderledes.

Men husk: VI GJØR IKKE DET.


Når det gjelder kopiering så så er det som mange skriver helt greit å bruke andres arbeid som inspirasjon.
Det er jeg veldig enig i.
Mange har ufattelig mange og flotte ideer som jeg suger til meg.

Men å kopiere det til punkt og prikke og fortsatt kalle det inspirasjon. Det er for meg litt drøyt.

Det hjelper faktisk ikke å skrive
" jeg ble inspirert av..." på bloggen for å så lage AKKURAT det samme til punkt og prikke.
Det er dårlig folke skikk.

Det glemmes ikke så fort av den som laget tingen først heller.


Jeg er nok litt blond ( sorry alle blonde) som ikke får med meg slike ting som at det blir kopiert navn og headdinger....gjør noen det???

Her kan man jo si to ting:
Tåpelig eller å så???

Jeg bryr meg ikke så mye om slike ting.
Prinsessa er prinsessa:O)

problemet for meg er nok heller at jeg har problemer med å huske forskjellen mellom disse som nesten alle har samme navn. Å hvis de i tillegg har like headdinger ja så er jeg sikker på at de har gått glipp av et par kommentarer.

Men bilder kopierer man aldri uten lov. Det sier loven det!

Dagny- Heim sa...

Det er vel litt forskjel på å bli inspirert til å lage noko/skrive om noko ein har sett på ein blogg, og bevisst kopiere til stadigheit. Stakkars den som fell under siste kategori...må vere usikker og idélaus.
Føler det er heilt greit når eg viste fram badet mitt i går etter å ha vore innom "Lyst på livet" og sett kor fint det var der. Lenka sjølvsagt til hennar blogg, skulle berre mangle!

Men angåande namn/url på bloggen er det jammen ikkje like lett å vere kreativ. Ferskingar som meg gjer gjerne eit namneval i god tru og kan etter ei tid plutseleg oppdage at det er andre som har nesten identisk namn. Mange har same interesse og det er lett å bruke den som inspirasjonskjelde...

Synest forresten at det nye designet var greit eg, kanskje litt stramt. Nokre av oss er midt i mellom fleire stilar/vanskelege å setje i bås og då er eit nøytralt design meir identifiserbart.
(Er vel på tide å "sende søknad" om å få stå på lista...;-)

annecath sa...

Enig med "alvorada"-det er et kompliment, MEN som "storeflittig" sier: husk å si at det er nettopp det du gjør!(kanskje si noen ord om hvorfor du har kopiert også....?)

Noralill sa...

Hei, føler ikkje eg treng seie så mykje for eg er HEILT einig med Emmeline over her...

Og tross alt, om ein legg ting på nett så er det jo samme som om ein set det i avisa...

Så om du verkeleg IKKJE vil at nokon skal kopier deg, så IKKJE legg det på nett....

Jorunn sa...

Jeg har akkurat fått meg blogspot-blogg. Når jeg skulle finne nytt navn på bloggen synes jeg det var litt vanskelig. Men kom nå frem til et navn til slutt da. Men nesten med en gang jeg hadde registrert det og alt var i gang: DA fant jeg ut at det er mange med nesten samme navn! Grr! Mest irritert på meg selv da som burde sjekket det først. Føler litt dårlig samvittighet for Anemone med Litt av meg - også kommer jeg med Litt av mitt :0( Kjære Anemone, jeg er så lei for det, og det er ikke bevisst altså!! Lover!!

Jen henter inspirasjon litt her og litt der, men syns ikke det er så stas å lage en eksakt kopi! Må man ha sin egen personlighet i tingene sine. Link tilbake!
Når det gjelder inspirasjonsideer fra nettet så synes jeg også det er greit at man skriver ned nettadessen.

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Jeg føler at det meste og det fornuftigste er sagt her :)
Bloggetikkens 10 regler er kanskje noe vi kunne lage å legge på Nib eller våre sider etter dette , hihi! For det er jo etikke det er snakk om ....

Vil også bare si at jeg synes den nye logoen er FLOTT! OG igjen ÆRE være dere som står slik på for alle norske interiørbloggere !!!!!
TUSEN TAKK alle tre :))

Klem A

GundaM sa...

Syns det meste er sagt og at åpningsreplikken til Alvorada var treffende!

alvorada sa...
Etterlikning er den mest oppriktige formen for kompliment :)

Anne sa...

Er nok stort sett enige med de som allerede har sagt sin mening her. Som ellers i verden, bør man vel ha litt normalfolkeskikk i denne bloggg verden også.

Men ble faktisk ganske så irritert, når noen "ny" kommer og "tar" Anemone navnet !!

(men det er jo kanskje ikke sikkert de kjnete til min blogg heller??)

Min Verden sa...

Jeg er en copycat og for noen måneder siden skrev jeg om hva en ekte blogger var, sterkt inspirert av andre bloggere. Jeg har dårlig fantasi og etterligner ofte ting jeg ser i blader eller i blogger. Det jeg holder meg for god til (tror jeg) er å ta andres ideer som mine. Jeg valgte "min verden" som mitt - før jeg visste at noen andre hadde valgt det samme. Da hadde jeg brukt det så lenge at det ble litt galt å gjøre det om. jeg underskrev innleggene mine hele tiden, tror jeg - med navn. Det skjer at de samme navnene dukker opp hist og her - men det må vi kanskje leve med. Jeg liker sidene her og liker det som kommer her. Jeg vet at de som syr quilt ofte kopierer hverandre, fra bøker og blogger også de som ikke driver med blogg. Kanskje det er sånn det må være? Jeg skal tenke litt mer på det. Ha et fint bloggtreff på lørdag. Jeg kan ikke være med, men jeg skulle gjerne vært der. hanne

My home is my Castle sa...

Det meste er sagt her inne og henger meg på prinsessa og alvorada.
De fikk vel sagt det jeg mener :)

Tusen takk dere 3 flittige..
Dere gjør en fantastisk jobb...
Tar av meg hatten for dere :)
Den nye siden er FLOTT og det er moro med forandring..
Er det ikke sånn vi er da vi interiørfrelste ?? Forandrer i heimen hele tiden...
Forandring fryder sier nå jeg :)
Kjempebra !!!

Anne sa...

Angående bloggtreff i morgen. Finnes det et mobilnummer eller en mailadresse jeg kan skrive til?

Anka sa...

Her var det mange fornuftige svar:) Og jeg mener også at det er greit til en viss grad og kopiere. Syns bloggsidene kan fort se litt like ut men det er jo begrenset hvor forskjellig man kan få layouten. Likte kommentaren til alvorada. Kjempe fint og se det positive i det. Goood helg:)

Minime sa...

Jeg er enig i det meste som er sagt foran her ang nevne og linke til den man har fått ideen fra, men har bare lyst til å si at det ikke alltid er like lett å huske hvor man har sett ting. I hvert fall hvis det går en stund.

Som f.eks Synnøve i en kommentar lenger opp sier at hun lagde påskeegg og linket. Det hadde jeg også tenkt å gjøre. Den ideen så jeg et eller annet sted for lenge siden, men tror du jeg husker hvor jeg så det når jeg ennå ikke har gjort det? Vi kan vel ikke forvente oss at folk skal notere ned navn og bloggadresse hver gang de ser noe interessant? Ren kopiering, altså ned til minste tøybit osv,er ikke noe alright.

Jeg kan også nevne at når jeg lagde puta mi var jeg bevisst på at jeg ikke skulle kopiere noen av de jeg hadde sett. Ikke pga dem, men fordi jeg ønsket meg min unike pute! Som ingen andre har.

Anonym sa...

Speil, speil på veggen der..hvem er den vakreste, hviteste og flinkeste bloggeren i verden her?

Stiller meg litt uforstående til problemstillingen deres. Utstrakt bruk av diverse interiørbilder på deres logger...kommer vel i kategorien Copyrights ol.Her er det jo eierskap for både proffe fotografer og leverandører.(om dere ikke har et stort avtaleverk med diverse nasjonale og internasjonale leverandører?)Skal plutselig ett bilde dere selv har tatt, få så mye mer rettigheter?

Rent interørmessig er jo brorparten av interørbloggerne også slaver av de samme leverandører.....
Disse tingene gjør hele debatten litt snål spør du meg...

Nå kommer nok dette innlegge til å skape litt storm. Forstå meg rett, jeg liker bloggene deres, ser at her finnes mange kreative sjeler og lar meg imponere av mangt og mye her. All ros for all den tid dere bruker på bloggingen deres, jeg er kun en surfer.

Dans på roser... sa...

Det er et viktig tema.
Ingen liker å bli kopiert, men samtidig lar vi oss nok påvirke mer enn vi tror.
Og vi er en stor bataljon som leser norske interiørblader, som f.eks Vakre hjem og Interiørmagasinet osv...
I det siste nummeret av Interiørmagasinet var det herlige bilder av en type stol som jeg har veldig lyst på. Det er en fransk type, laget i metall, fås med og uten armlen, som krakk og barkrakk også. Hadde knipset noen bilder av disse stolene, og hadde tenkt å lage et innlegg neste dag.
Så var jeg på en blogger-runde. Var innom den gode feen's blogg, og så at hun hadde faktisk laget et innlegg om akkurat samme stolen, fra akkurat samme bladet som jeg hadde-
Dette var jo et sammentreff! Og jeg valgte å ikke lage det innlegget jeg allerede hadde knipset bilder til.
Men hadde jeg ikke vært innom Den gode feen, så hadde jeg heller ikke sett innlegget om stolene. Da hadde jeg lagt ut mitt innlegg, og da hadde det kanskje sett ut som jeg var en copycat de luxe.
Det jeg prøver å peke på, er at vi blir påvirket mer enn vi tror av magasiner og blader, internett- og mange har ganske lik smak, ut fra trender vi lar oss påvirke av. Jeg ser at jeg er ganske lik i stilen med både Posidriv og Den gode feen, f.eks. Det betyr ikke at de har vært mine inspirasjonskilder, og formet min smak. Jeg har jobbet med blomster og interiør siden jeg var 14.
Vi må ikke være så naive og tro at det er de mest kjente bloggerne som har funnet opp "kruttet" hver gang!
Vi tror kanskje det er den og den som har funnet opp "kruttet", men vi er mer påvirket enn vi aner.
Jeg har selv gått med en konkret idè, som jeg akter å fullføre, og produsere. Men jeg har oppdaget at det er en dame til som har fått tilnærmet lik idè. Ikke en norsk dame. (mye skjer ute på flickr.) Slikt kan jo skje, men jeg ble veldig skuffa da jeg oppdaga at jeg ikke var alene om å tenke på den tanken/idèen. Det vil allikevel være en forskjell på våre ferdige produkter, og det får vi leve med.

Dere skjønner hva jeg snakker om, håper jeg?

Kinkig og viktig tema.
Men det er altså ikke sånn at de mest kjente bloggerne har funnet opp kruttet selv, ikke hver gang.... Syns det er smart å innrømme at vi alle henter inspirasjon en plass.
Når det er sagt, kan enkelte kanskje prøve å utvide horisonten sin, og la seg inspirere av andre nettsteder enn bare norske bloggere!

En reise til Stockholm for et par år siden, satte idèene i kok hos meg, for å nevne noe av hva som kan inspirere.

Tusen takk til dere 3 flittige, som driver denne siden. SUPER jobb!
=) Kathrin.

Mita`s hjørne sa...

Ser jo det meste er skrevet her... men det er jo ikke til å unngå at noen føler at andre hermer etter de, for så masse innspirasjon man får igjennom blogger, interiørblader og bøker - er det vanskelig åsi hvor ideene kommer fra...
MEN å ta andres bilder... og legge de ut som sine egne...tja... skal si jeg kvakk skikkelig da jeg oppdaga bildet av mitt rosa kjøkken i en annens blogg...

Magdalena sa...

synset ikke det gjør noe å hente ideer fra andre! Som alvorada; tar det som et kompliment!!
og vi HAR ingen mulighet for kontroll i dette media,- så la det stå til....

Ann Helen sa...

Krabat og alle andre: Kontakt oss på norskeinteriorblogger@gmail.com ang. bloggetreff. Så sender vi deg tlf. nr.

Aalerud Stall sa...

Jeg skjønner godt at dere som er flinke til å sy og lage ting blir oppgitt når noen tar deres ide`er og oppgir som sine egne. Men det er nok som flere her inne sier, at mange blir inspirert av de samme interiørbladene og butikkene.

Selv har jeg ikke en ren interiørblogg og jeg viser bilder fra mitt eget hjem i bloggen, det er jo derfor jeg har denne bloggen... Skulle jeg noen gang finne på å låne bilder fra en annen blogg, ja så er det jo på sin plass å spørre først! Jeg ville ikke bli opprørt hvis noen tar mine bilder som sine, det er jo bare trist at man har så liten fantasi, jeg vet jo selv hvordan mitt eget kjøkken ser ut :-)

Når det gjelder bloggnavn så kan jeg godt skjønne at det er et problem. Nye bloggere har ingen oversikt over alle blogger, men bør nok ta seg tid til å sjekke litt først. Mitt bloggnavn er jeg 100 % sikker på at det ikke er noen andre som har hi,hi...

Forøvrig gjør dere en flott jobb med Norske Interiørblogger og designen var riktig fin! Sikkert bare gøy å bytte litt innimellom. Min søster gjorde meg oppmerksom på at jeg hadde vinterlogo i april og det er vel ikke helt lurt :-)

Hilsen Britt :-)

Anonym sa...

Jeg vil at min blogg skal speile meg og min personlige stil. Jeg vil helst ha mine egne bilder, ikke herme etter andre og ha mine egne temaer. Jeg sier som jeg har lest et annet sted, heller personlig enn moderne. :)

Og jeg syns det er fint at man forandrer utseende på nettsidene innimellom. Det blir jo som å ha ei stue og aldri bytte ut noen ting eller ommøblere litt.

:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
*Hege*-mine små skatter sa...

Ta det som et tegn på GOD SMAK!!!

Men-å kopiere fra andre forå late som det er ens eget-DEN BLIR FOR DRØY!!!

Dette er visst sagt noen ganger men-jeg måtte bare jeg også...

Helene sa...

Noen kaller det inspiasjon, andre kopiering, og der er nok grensene litt forskjellig fra person til person.
Hensikten med kopieringen/ inspirasjonen synes jeg også er ganske avgjørende. Henter du inspirasjon i den hensikt av å tjene penger på det blir det noe helt annet ennå kun benytte det du lager "til husbruk", for da synes jeg egentlig inspirajonskilden bør ta det som et stort komplemang at andre liker det du viser på bloggen.

Sissel sa...

Må bare legge til her at jeg ønsker selvfølgelig alle velkommen til NIB!De skal ikke behøve vente på tur til å føle seg velkomne-var ikke det jeg mente Storeflittig..
Jeg mener at med så mange bloggere,alle med sin smak og stil,vil aldri alle bli fornøyde uansett hvilken design dere bruker.Da kan det være en ide å bytte mellom forskjellige varianter.
Men enig i at den som er her nå er mer nøytral i forhold til den gamle.
Når det er sagt så må jeg si at dere gjør en super jobb og er fantastiske som legger ned så mye tid og arbeid i dette!!!!

Klarafina sa...

Kan kanskje være vanskelig å skille mellom inspirasjon og kopiering, men ren bevisst kopiering syns jeg ikke noe om. Er enig med Alvorada at det er et kompliment å bli etterlignet.

Jeg likte nok det gamle designet best, men det er jo strengt tatt utseendet som er det viktigste. Det er supert med en slik side!

Ha en fin helg!

Emmeline sa...

Heisann anonym;)

Kjekt når surferne stikker innom og legger igjen en hilsen til oss aktive bloggere; vi trenger det!

Du skriver; Speil, speil på veggen der..hvem er den vakreste, hviteste og flinkeste bloggeren i verden her?

Hva skal det bety? 230 jenter legger hjemmene sine ut på nett, men det er nok ikke fordi de

A: FØLER SEG FLINK
B: VIL VISE DET HVITESTE HUSET AV ALLE.
C: SYNS DE HAR DET VAKRESTE HJEMMET.

Jeg tror at de fleste interiørbloggere har en genuin interesse for interiør, som gjør at de leter etter inspirasjon i andre fora enn bare i interiørmagasiner på nett og i butikken.
Dersom man som interørblogger bruker bilder som likevel ligger på nett så kan det jo føre til en økt interresse for akkurat dette nettstedet. Det kommer vel både fotografer og nettsteder tilgode?

De fleste interiørbloggere ønsker jo også å være i forandring. De ønsker å skape noe selv, utvikle og forandre.

Du skriver at brorparten av interørbloggerne er slaver av de samme leverandører, og at det gjør interiørdebatten snål.Da lurer jeg jo på hva du tror vi diskuterer her?

Jeg har i et innlegg i dag bilder av mine Greengate kopper. Røde og hvite, kan kjøpes over hele landet. På nett og i butikk. Tror du debatten handler om dette? AT jeg blir sint hvis noen andre kjøper Greengate kopper de også??? Det hadde jo vært absurd.

VI diskuterer disse jentene som kommer opp med sine unike ting som de har laget selv, med egen design og fra eget hjerte. Noen av disse jentene syns det er dumt å bli kopiert slavisk. Jeg skjønner det godt, men rent personlig tror jeg likevel at man gjør lurt i å la være med å legge ut det man da har laget... For da kan man iallefall ikke bli lei seg når en annen blogger kopierer ideen;)

Ser at du trodde dette innlegget ville skape storm, men jeg er visst den eneste som har stormet litt med deg. Det hjalp sikkert litt både for min og din selvtillit;) Ha en riktig god helg

PS; Hvorfor diskuterer vi ikke mer i interiørforumet vårt??? Jeg savner noen gøye diskusjoner der inne....

borghild sa...

Synes dette er en veldig vanskelig problemstilling, for det er, som andre har nevnt, ofte vanskelig å vite hvem som til syvende og sist har kommet opp med idéen eller produktet. Synes egentlig det er helt greit å kopiere ting man har sett i blader eller på kommerse nettsider/-butikker, men føler kanskje man bør holde seg unna blåkopier av en bloggers eget produkt. Men det er jo fryktelig vanskelig å vite om dette ER bloggerens eget produkt!!!

Jeg har f.eks. lenge hatt lagret et bilde fra en utenlandsk nettside. Dette var noe jeg hadde tenkt å lage selv, men plutselig ser jeg en annen blogger har laget mange av disse tingene og lagt ut for salg, og det er IKKE tvil om at det er det samme produktet som på nettsiden! Samtidig står det på bloggerens blogg at hun ikke vil kopieres på det hun lager, men det linkes heller ikke til noen nettside. Hva gjør man da?? Jeg har bare latt det ligge, men tenkt at, pokker heller, jeg kommer iallfall til å lage det, men jeg får heller la være å legge ut bilder. Hadde jeg gjort det, ville jeg nok med stor sannsynlighet blitt kalt copycat!! (Hvis jeg ikke samtidig hadde lagt ut link til nettstedet, da:-)

Men misforstå meg rett, jeg er verken snurt, bitter eller innehar 'hard feelings' når det kommer til dette. Det gjelder bare å være først ute!;-)

Når det kommer til blomster i sinkbaljer, dekorering av fyrstikkesker, søm av ting fra Tilda-bøkene (som det jo tom finnes oppskrifter på!) og slike ting, synes jeg det er fritt frem for alle... Enten vi vil eller ikke inspireres vi av hverandre og jeg tror til og med vi kopierer hverandre ubevisst. Mange har sagt til meg at de synes jeg er kreativ, men jeg har aldri helt klart å akseptere det ordet. Men hvis kreativ betyr inspirert og å endre på ting man ser her og der, ok, så er jeg kreativ. Men nytenkende og innovativ, det er jeg ikke! Jeg har ennå til gode å komme opp med et eget og unikt produkt. Puter, bleieposer og babushka-dukker har eksistert leeeenge, men jeg har kanskje laget egne mønster, brukt andre stoffer eller endret litt på oppskrifter underveis...

Og til alle de flittige: Skift header så ofte dere orker, jeg liker så mange stiler og farger, at jeg tror aldri dere vil komme med en som jeg ikke liker:-) Og tusen, tusen takk for at dere gidder!!:-)

@__EY__ sa...

Hei,

NYPErosa håper det
går greit for
FJELLrosa et vi har
nokså like navn.

NYPE & FJELL,
vel, vel...

Dette er min måte
å skrive på, korte
linjer, ser nå at
mange gjør det samme.

Enkelt & Greit,
ikke sant ; )

Fru Fjeldhammer sa...

Jeg tror jeg er dem tetteste av alle... (er ikke blond) neida, tuller!!

Men jeg takker emmeline for å svare anonym, for da skjønte jeg litt mer...

for jeg har trodd at folk blir sure fordi man skriver om samme ting?? Ble nesten litt redd for å lage innlegg i min egen blogg jeg... for vi er jo blitt ganske mange blogger og jeg klarer ikke å holde meg oppdatert på alle, dessverre... og noen av oss har jo ganske samme smak og kjøper de samme tingene.. og da legger vi jo ofte ut bilder av hjemmet vårt og disse tingene....

Som f.eks så har jeg skikkelig lyst på et par "hjorte knagger" som hvit stil og mali mo har... men kjøper jeg dem vet jeg ikke om jeg tørr å blogge om dem!! Men det er vel kanskje ikke dette det er snakk om!?

men kopier gjerne hjemmet mitt folkens, for da hadde jeg blitt stolt altså!! *LOL* (bare tuller)

stå på krava folkens...

det viktigste av det viktigste er at man ikke skal bruke andres private bilder på sin blogg uten å spørre...

Anonym sa...

Hjelpes meg. Jeg er innom denne siden hver dag, men mister nesten litt lysten når jeg leser enkelte av innleggenes her. Jeg trodde virkelig at dere blogget av egen lyst og inspirasjon, ikke at dere driver å smugkikker på hverandre før dere legger ut/ikke legger ut innlegg...

Hulda: Herlighet...Nå har det vært shabby chic design fra første stund, du tåler vel litt ny design. Blir nesten litt sjokkert over at du "tør" komme men en slik kommentar.

Til deg som mener man bør sjekke ut hvilke navn som eksiterer allerede når man skal starte ny blogg - hallo?

Synes dette var begredelig lesing.

Hilsen Helene, halvveis anonym Landåsbeboer i Bergen.

Anonym sa...

Jeg er litt enig med anonym altså, med fare for å tråkke i salaten ;-) Jeg blogger ut ifra mitt subjektive synspunkt, men det er klart det kan skje at jeg viser bilder fra mitt kjøkken samme dag som en av de andre 70 millioner bloggere der ute gjør det også, men det innrømmer jeg gjerne at jeg ikke sjekker..... Det blir jo det samme som at Vogue Living og Vakre hjem og Interiører viser kjøkken bilder samme mnd....det er jo ikke akkuratt kopiering? Samme gjelder om jeg finner en kul lampe på en nettbutikk som jeg viser så sjekker jeg ikke om den er blogget om et annet sted, da nevner jeg kun nettbutikken....om jeg derimot stikker innom en blogg, ser en lampe fra en nettbutikk, også poster, så skriver jeg hvem jeg fant den via og hvor man kan få tak i den. Det kan godt hende en av de 70 millioner bloggerne ser at de har postet dette før, og tror jeg har kopiert, men såååå mange blogger leser jeg ikke altså...selvom jeg prøver å få med meg mange ;-)
Det der med inspirasjon er vanskelig, for når kommer den egentlig? Der og da idet du ser et bildet, eller er det noe som vokser frem over tid via flere inspirasjons kilder?

Anonym sa...

Er innom bloggene til de fleste av dere titt og ofte. Har lenge vært i tvil om jeg skulle begynne å blogge selv. Dere har gitt meg masse inspirasjon og glede. Hele denne diskusjonen gjør meg derfor litt i tvil om egen blogg.

Å hente inspirasjon fra andre er noe alle gjør. Til og med de største kunstnerene gjør jo det.
Syntes det virker vanskelig å skulle angi kilden hvis man blir inspirert når så mange av bloggene er like og handler om det samme.

Å kopiere andres ideèr for privat bruk ser jeg heller ingen problemer med. Slike ting kan man aldri klare å stoppe. Det er først når "kopien" begynner å tjene penger på det jeg syntes det er litt drøyt. Jeg hadde iallefall aldri solgt noe åpenlyst på en blogg hvor alle kunne se hvor fantasiløs jeg var som måtte kopiere andres ting. (Å snakke om å kopiere tilda-dukker blir snålt. Alle har jo en tilda snart)

Dessuten tror jeg at hver og en av de som blogger har forskjellig mening om hvor grensen mellom inspirasjon og kopiering går; enten det er designet på ting, navn på blogg eller tema på innleggene.

Mitt forlag er å ikke legge ut ting man vil ha for seg selv. Kopiering klarer dere aldri å bli kvitt.
Syntes også en del av dere burde tenkte litt igjennom hvorfor dere blogger; er det for dere selv eller for andre? Håper de fleste av dere gjør det for dere selv, men det virker ikke alltid helt sånn.

Jeg går i tenkeboksen igjen jeg ang start av min egen blogg mens jeg fortsetter å la meg inpirere av alle de fantastiske bloggene deres.

Hilsen Tiril

Anonym sa...

Litt utenom tema ;-)

Til Anonym Tiril: Det er bare å starte å blogge det da ;-) Ingen som biter her, så vidt jeg vet :-)

Min erfaring er at blogg samfunnet er et åpent, og støttende miljø. Jeg ble varmt ønsket velkommen da jeg startet for 1 år siden, og kreativiteten bobler over etter alle hyggelige kommentarer og mail som ramler inn. Det er også utrolig givende å delta i bloggmiljøet, og bli inspirert av alle de dyktige og suksessfulle menneskene man møter gjennom dette!!

Så selvom det er endel uskrevne regler, så har ihvertfall jeg aldri opplevd dette som noe problem. Det handler bare om normal folkeskikk, og gjør man en "feil" så er det ingen som kapper hodet av deg av den grunn, vi har alle vært nybegynnere ;-)

Aalerud Stall sa...

Hei Helene fra Bergen :-)

Føler for å presisere at når jeg skrev at man kanskje burde sjekke navn på blogger, mente jeg selvsagt ikke ALLE blogger; det ville ta noen år hi,hi... Men det kan være en idè å f.eks. sjekke navnene her inne på Norske Interiørblogger, hvis man har tenkt å legge bloggen sin til denne siden :-)

Ellers skjønner jeg ikke at en saklig og god diskusjon skulle skremme noen fra å åpne sin egen blogg, litt meningsutvekslinger er bare sunt! Jeg synes bloggverdenen er en koselig og inkluderende verden, og har hittil ikke hatt noen dårlige erfaringer.Lykke til med bloggingen :-)

Håper alle, både med og uten egen blogg, har en flott lørdag!
Hilsen Britt :-)

Jorunn sa...

Jeg synes det meste er sagt, så mitt bidrag blir ikke langt.
Når jeg leser interiørblader, surfer på nett, inkl interiørblogger, så er det for å bli inspirert og få ideer til innredning, hobbyer osv. Jeg har nettopp oppdaget Heather Bailey gjennom en annen blogg, og har fått ideer til et skjørt jeg vil sy, blant annet. Så var det en annen som hadde malt gyngestolen sin svart, og jeg har lenge vært i tankeboksen ang MIN gyngestol. Når jeg ser hvor flott gyngestolen til denne medbloggeren ble, så vurderer jeg enda sterkere å male min svart. Ofte ser man ting man har selv, kombinert på en annen og spennende måte hos andre bloggere, og da synes jeg det er greit å bli inspirert å dermed herme litt.
Å låne bilder, og ikke oppgi kilden er som påpekt forbudt i hht åndsverksloven, men mange surfer på nett, lagrer bilder og presenterer så på sin blogg uten kildehenvisning. Gjør det selv, men sjerpings loves. Dette er ikke god etikk...

Enig med Emmeline, håper på mer aktivitet i forumet utover høsten. Det er altfor dødt nå!!

Og takk til de Flittige, som står på for en felles blogg!

God helg!

Anonym sa...

Svar til Emmeline :)
Hadde jeg ikke hatt interesse av deres blogger, hadde jeg aldri surfet innom denne diskusjonen, ei heller ikke lagt igjen ett innlegg. Jeg liker det dere gjør. Likevel står jeg for det jeg har sagt. Har man kun interesse for interiør, surfer man. Blogger man har man behov for mer...jeg velger å tro...publikum. Mennesket er en enkel mekanisme og alt det der..vi har behovspyramider og forklaringsmodeller som enkelt avslører ting vi prøver fortvilt å skape et slør av mystisk kompleksitet rundt. Det dere gjør er å "vise frem". Da finner jeg det rart at noen skriker opp om at folk stjeler ideer og skriver på sidene sine om Copyright ol...samtidig som de bryter grei lovgivning på internett ved å legge ut bilder fra andre nettsider..god reklame eller ikke..det er ikke lov uten avtale.

Det er bare denne selvmotsigelsen jeg reagerte på...ikke bloggene deres, ikke kreativiteten deres eller bloggnavnene...eller headigene....bare det at blogger man på internett..gjør man det av en grunn.....

Hadde min første blogg på nett i `97, men er ærlig med meg selv...hadde ikke vært noe gøy om ingen leste det jeg skrev...

(Når noen snakker om at noen kopierer andre sine ting og selger dem på nett som egne..det er der lover mot og det er bare å anmelde...)

Captians log

Emmeline sa...

Jeg blir litt usikker her; skal jeg svare anonym...-eller skal jeg på en måte bare la siste ord være sagt??? Tja...Jeg svarer selvfølgelig!

Klart vi har behov for publikum;) det er jo selvsagt! Det er vel ikke det denne debatten handler om? Når det er sagt vil jeg bare si at dersom man ønsker å være del av interiørfellesskapet som finnes i Cyberspace, så er det mye enklere dersom man har sin egen blogg.

Spørsmålet i debatten vår er hvor bevisste vi er på bloggetikk. Hva er de uskrevne lovene som gjelder?

Som du allerede har skjønt så er jeg ikke veldig opptatt av å verne om egne bilder ( de har ikke logo) eller mine egne ideer ( jeg lager sjelden noe)

Det jeg forsøker å si er at du i ditt innlegg på mange måter skjærer oss over en kam. --Vi er helt like, vi er bare opptatt av å være bedre enn våre bloggesøstre, vi er slaver av de samme leverandørene og ønsker bare å ha den hviteste og vakreste bloggen.

Leser jeg deg rett? Ja, for da skjønner jeg ikke at du kan ha utbytte av våre blogger? For denne debatten handler vitterlig ikke om HVORFOR vi blogger--det kan vi jo debattere siden; men hvordan vi forholder oss til hverandre og andre!

--og om du bare ville påpeke at vi stjeler bilder fra andres nettsider uten å ha tillatelse og dermed er lovløse i forhold til egne rettigheter???

Ja da bør du jobbe med måten du ordlegger deg på...
For jeg tror du bare ville ha oppmerksomhet med det lille speilet på veggen der.... og det fikk du jo nå:) igjen av meg!!

MEn så liker jeg jo godt oppmerksomhet; det er KUN derfor jeg blogger:) Ha en fin kveld!!!

Den gode feen sa...

Har faktisk gått glipp av denne debatten eg. Men nå kjem eg inn i den, hehe.

For det første: eg har sjølv kopiert. Eg gjorde det særleg i byrjinga, og eg gjer det framleis ein sjeldan gong. F eks seglbåtane eg og mannen lagde var laga utifrå av eit lite bilde eg printa frå nettet for fleire år sidan. Men sidan eg ikkje hugsa kor eg printa det frå så hadde eg ingen referanse i bloggen. Men trur eg skreiv at eg var inspirert av bildet. Det var iallefall planen.

Det er ofte slik at vi som lagar ting og som surfar mykje på utanlandske bloggar for å bli inspirert, kjenner igjen idèar. Det gjer eg f eks av Tone Finnanger sine ting også. Eg kunne ha ramsa opp nettstad etter nettstad med sider der eg trur ho har henta inspirasjon.

For det andre: eg ser at eg vert kopiert av og til. Men det er jo ofte slik, og eg trur at dei som har peiling kanskje ser at det ser ut som ting eg har sydd (om de er inne på desse bloggane då). Men det hadde følast mykje betre for meg om vedkommande sa at "eg likte så godt det Den gode feen hadde laga, så eg ville prøve sjølv".

For det tredje: Eg har også funne på geniale kreasjonar(syns eg sjølv då, hehe), og ikkje lagt desse ut i bloggen. Berre for å spare idèen. Men likevel sett at andre har fått liknande idèar. Dette er bevis på at glupe hovuder tenker likt, og at fleire faktisk kan få same idèar utan at det er snakk om kopiering.

For det fjerde: bloggverda er blitt så stor at eg har ingen oversikt lengre over kva emne som er blogga om og ikkje. Så eg syns det er veldig trist at Dans på roser ikkje posta sitt Tolixstol-innlegg berre fordi eg skreiv om det. Hadde du posta det først, så hadde eg likevel posta mitt innlegg. Ein må då kunne skrive om det samme vel :) ?

For det femte: Kule heading, og tusen takk til Flittiglisene!

Anonym sa...

Jeg har lyst til å ta tak i dette med bloggenavn før vi gir oss. Er det virkelig for mye å be om at man går inn i google, skriver inn bloggnavnet en planlegger å bruke, og sjekker om akkurat det navnet allerede er opptatt? da får en svaret opp på 0,28 sekunder.... jeg syns IKKE det er for mye forlangt av en som skal starte egen 'nettside'.

Anonym sa...

Neei, men du får gjerne ikke opp de hundreogørti variantene som ligner, heller? Helene

Anonym sa...

Huff, denne diskusjonen får jeg litt grøsninger av kjenner jeg. Etter min mening er det svært få av bloggerne som er spesielt nyskapende eller innovative i det de viser frem. Og masseproduksjon av f.eks. Tildaer for salg? Ja, det er vel copy-cats godt som noe synes JEG. Er det noen som har rettighetene til Tilda, så er det vel Tone Finnanger og ikke en tilfeldig person i bloggland som bruker andre stoffer eller tilbehør når de lager egne varianter.

Jeg må også si meg enig med "Anonym" over her ang bruk av bilder på bloggene. Mange har lagt inn kommentarer på bloggene sine om at det ikke er tillatt å kopiere private bilder (og det skulle bare mangle!) - men samtidig har mange av de samme personene postet innlegg etter innlegg hvor de bruker bilder fra nettet uten selv å oppgi kilden/fotografen.

Som mange over her også har sagt, så lar de fleste av oss seg inspirere av bilder og ting som andre har laget (enten vi ser dette i en blogg, et interiørblad, en avis eller hva) - og det er så klart en uting å presentere andres design som sitt eget, og så atpåtil forsøke å tjene penger på det. Men samtidig tviler jeg på at det er en eneste blogger som kan påstå seg å ha helt "hvit samvittighet" på dette området, og da synes jeg hele debatten blir noe tøysete.

Masse fingernemme og flinke damer i blogglandia, men kreative og nyskapende med copyright? Njet!!

Men stå på videre damer, jeg hygger meg stort sett med mine favorittblogger og beundrer alle dere som investerer tid og engasjement i bloggene! :o)


Telemark

Anonym sa...

hei nlkjffnpppna

Anonym sa...

Hei.
Synes NIB var veldig bra i starten, men nå er det for mange bloggere som er med som ikke blogger om interiør og da mister det jo hele hensikten eller?
Synes de som står bak NIB gjør en kjempejobb og synes det er synd at kriteriene for å være med ikke blir overholdt.
Hva hjelper det at 250 stk er med når mangen blogger om alt annet enn interiør.
Dette burde dere ta en diskusjon på, jeg vet at mange mener det samme som jeg.
Hilsen en Interiørblogger.

Laila sa...

Dere får ta patent på det dere lager... Det er å sette det litt på spissen, men det er ingen som kan nekte andre å kopiere sine ting, uten at man har patent på det. Men patent beskytter vel heller ikke hvis noen virkelig ønsker noe. Det er mange Lexington-kopier her i blogglandia...

Jeg er enig i at man skal spørre om lov til å bruke andres bilder, har selv gjort en tabbe i så måte, og lagt ut et bilde før jeg fikk klarsignal. Jeg har alltid spurt først og lagt ut link tilbake, og dessverre gjorde jeg to blundere i det ene innlegget mitt... Det skal ikke skje igjen.

Men så til det store spørsmålet: Hva med firma og magasiner? Skal man spørre dem også før man legger ut bilder av møbler man ønsker seg? Da er det nok mange som kommer til å bruke mye tid på å vente på tillatelser... Egentlig burde man kunne legge ut kopibeskyttelse på de bildene man ikke vil at andre skal bruke.

Vanskelig spørsmål, for ikke før har jeg funnet svar på et, dukker et nytt dilemma opp...

Mokki sa...

Til anonym kl 19. august 2008 12:43

Jepp - alle bilder som ligger på internett har copyright på seg. Hvis ikke det er oppgitt annet så er det den som har tatt bildet som eier bildet og bestemmer hva du kan gjøre med det selv om det ligger på internett. Du har ikke egentlig lov til å lagre det på din egen maskin uten tillatelse - i følge norsk _LOV_! Du risikerer å bli fakturert for bruken av bildene og strengt tatt kan du bli saksøkt! På nettsidene til butikker etc er det proffe fotografer som lever av å selge bildene og de nettstedene betaler for bruken - de er neppe glade for at folk bruker bildene uten at de har fått inntekter av dem. På feks Flickr kan du finne bilder der fotografen har satt rettigheter til at du kan bruke bildene under visse vilkår men da har bildene en Creative Commons Lisens på seg, og det er ditt ansvar å sjekke at du følger de retningslinjene fotografen har satt. Ikke bruk bilder du finner på nett uten å spørre fotografen, eller sjekke om bildene har en Creative Commonslisens.... og dette er ikke "valgfritt" bruker du bilder du ikke eier selv uten tillatelse bryter du loven.

JK sa...

Til Anonym et par innlegg over her:
Så vidt jeg har sett, så er det omtrent ingen som BARE blogger om interiør. Av og til skriver man gjerne om dagliglivet, barn osv også. Om man bare blogget om interiør tror jeg det hadde blitt litt kjedelig.. Man får jo også et lite perspektiv på bloggens's eier gjennom å skrive om litt andre ting også!!
Men hovedfokuset bør jo være Interiør da :)

Gro S sa...

Jeg bare må kaste meg inn i dette jeg også. jeg er en av de som blogger veldig lite interiør. Men jeg ligger på en blogroll her som inkluderer hobby også. Jeg er en scrapper, og blogger mest om familien min og det vi gjør, så blogger jeg litt om scrappingen min....og jeg har noen få innlegg som omfatter interiør. jeg har lurt på om jeg hører hjemme her....og jeg ser at noen mener at jeg ikke gjør det. Men jeg elsker bloggene deres...og jeg følger mange av dere nesten daglig. Og jeg henter inspirasjon her som i interiørblader. Men jeg har tenkt at mange av dere har ganske like stuer... (ikke vondt ment) og dere kopierer hele bunten, hverandre og kjente designere... og det er vel meningen også. Jeg forstår ikke problemstillingen. I scrappeverdenen kaller vi det scraplift når vi kopierer hele eller deler av andres arbeid, vi gir kred der vi kopierer...men ikke alle de stedene der vi ble inspirert til å skape noe eget etter inspirasjon. Vet samtidig at de færreste er opphavet til en ide. Alt er som regel gjort før. Og da er vi ved det nesten filosofiske; at det meste er i grunnen kopi....hvor er den orginale ideen? Hvem hadde den???
Jeg håper jeg er velkommen selv om jeg ikke gir så mye interiør-inspirasjon....jeg liker alle bloggene deres!
Ikke ta æren for noe andre har gjort eller laget...som bilder eller annet. Det er bare vanlig folkeskikk, det er endel her inne som synder mot det- og det ser ut som disse New England hjemmene er deres egne og ikke bilder kopiert fra nettet eller magasiner....Det skjønner vel alle at man oppgir kilder og opphav?

Charlottes interiørblogg. sa...

Man kan jo ikke legge ut bilder eller tekst som er tatt fra andre, enten om det er fra en blogg eller nettbutikk, UTEN å skrive hvor det er tatt fra. Dette er jeg alltid veldig nøye med! Setter det i parantes under innlegget hvor det er tatt fra dersom jeg bruker andres bilder. Etikken må vel gjelde her som alle andre steder som produserer bilder og tekst?? Tar jo for eksempel ikke et bilde fra et magasin, uten å skrive at det er fra et magasin. Da tror jo folk fort at det er et bilde jeg har tatt.

Ann Kristin sa...

Kjære bloggere...
Jeg har blogspot-blogg, men jeg får ikke til så folk kan kommentere. Er den noen som vet hva jeg skal gjøre for å få til det?
Blir veldig takknemlig for hjelp.

Vh

Ann Kristin
http://annkristins.blogspot.com/