Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 21. april 2008

Ukens diskusjonstema: for eller imot musikk på bloggen?

Jeg legger merke til at flere og flere legger ut musikk på bloggene sine. Noen elsker dette, andre hater det. Hva syns du? Legg inn en kommentar om din mening!!

Tirsdagstilegg: Gi tilbakemelding på om vi i det hele tatt skal ha et slikt "ukens diskusjonstema"? Jeg har tenkt på tema som; gi ditt beste nybegynnertips, hva fikk deg til å begynne å blogge, hvordan laster dere opp bilder tips, hvilke innlegg liker du best å lese osv.

Topic of the week: Give your comment on music on blogs. Some love it, some hate it, and some couldn’t care either way. What is your opinion?

55 kommentarer:

Siri sa...

Jeg hater musikk i blogger/på hjemmesider!
Er det musikk, så gidder jeg som regel ikke se på siden...
Jeg vil bestemme hva slags musikk og når jeg vil høre på musikk selv.

Anonym sa...

Jeg er helt enig med Siri, musikk på blogger/hjemmesider er ondskap, og får meg til å løpe ut så fort som mulig!

Jeg hørtes kanskje skikkelig slem ut nå, men det er et spesielt problem for meg som snakker mye på skype når jeg er på nettet. Det er HELT umulig å være inne på en side med musikk når man snakker med noen, og gjør at man ikke har noe annet valg enn å gå ut av siden så fort man kan.

Et annet problem er hvis man hører på musikk, så har man ikke lyst til å bli forstyrret av bloggen/nettsiden man går inn på. Man kan også få en ubehagelig overraskelse hvis man har lyden høyt på, og man plutselig blir "overfalt" av musikk/lyder på en nettside.

Hvis dere absolutt ønsker å ha "matchende" musikk på siden deres, foreslår jeg å ha det som et valg, altså en knapp hvor det f.eks. står: Trykk her for å høre på musikk. Sånn kan man velge selv om man vil høre eller ikke. (Og da mener jeg ikke en knapp: Trykke her for å skru musikken av. For hvis jeg er på skype, er sannsynligheten veldig stor for at jeg har gått ut av siden før jeg fikk tid til å se den knappen.)

Værsåsnill fjern musikk/lyder på nettsider og blogger! Det er utrolig irriterende for oss som besøker sidene, og dumt for dere selv hvis dere ønsker å ha besøkend på nettsiden sin.

Tips til alle: fjern musikken NÅ, så er det større mulighet for at ihvertfall jeg besøker bloggen din.

irina sa...

Enig med forgående. jeg vil selv bestemme. Klikker meg ut tvert når jeg hører musikk. Å blogge er min egentid !!

Jeg velger selv hva, hvem og når. Og jeg gidder ikke å høre musikk overalt...på butikker, bensinstasjoner ol

mvh Alex

Anonym sa...

imot musikk på blogg

Two sa...

Musikk i blogger er ok, men då ønsker eg å slå den på sjølv! Av og til kvepp eg så eg hoppar når eg kjem inn på ein blogg, så då er det ofte raskare å gå ut av bloggen enn å skrue ned lyden :)

Den gode feen sa...

Eg er ikkje så glad i musikk på bloggane. Må innrømme at eg klikkar meg fortfort ut igjen når musikken starter, eller evt skundar meg og skrur av lyden på pc'en.

Gamlå sa...

Hei

Jeg har ikke noe imot musikk i bloggen,MEN da må en ha mulighet til å trykke på en knapp hvis en ønsker å høre.

Har vært på blogger hvor musikken er akkuratt min type musikk, og da er det riktig så koselig når jeg titter i bloggen.

Hilsen Gamlå

Emmeline sa...

Hehehe---Ja jeg har jo skrevet litt om dette i dag; ( og så har jeg lett for å finne frem til denne bloggen igjen)

Men nå er jeg her: Hurra!! Flott bloggroll og flott blogg:) SUPERT initiativ!!

Musikk på bloggene? Nei jeg har jo ikke på lyd på PCen her hjemme så jeg ble faktisk veldig overrasket da jeg oppdaget denne musikkgreien for ikke alt for lenge siden.
Det er jo strengt tatt ganske håpløst dersom noen har en annen musikksmak enn deg selv ( hehehe) og da hopper jeg raskt ut igjen.

Jeg syns også at en velg selv om du vil ha musikk eller ei knapp vil være på sin plass. Jeg har min særegne musikksmak og tviler på om alle som liker bloggen min er like begeistret for de gode gamle åttiårene i en litt jazzet utgave..hehehe!

Hilde's rom sa...

Jeg må innrømme at jeg ikke har fått med meg disse "musikkbloggene" jeg..*litt flau* Det henger nok sammen med at jeg ikke har på lyd på data'n, kanskje jeg må starte med det? Eller ikke - i følge de første kommentarene i innlegget her så har jeg tydeligvis ikke gått glipp av noe ;)

Rosa sa...

Musikk som startar automatisk er ikkje så bra, nei. Vil heller kunne velge å høyre eit klipp som ligg i bloggen.

krinkelkroken sa...

Liker ikke musikk på bloggene eller hjemmesider forøvrig.....kvepper til her også;)

Torunn sa...

Enig med de andre.....musikk på bloggen er ok dersom man har muligghet til å skru den av :-)

Mita`s hjørne sa...

Tja... har ikke lyd på pc`n jeg da... mest for å unngå slikke overraskelser...
Men musikk kan jo også være koselig - om en kan velge selv...

Anonym sa...

jeg er enig i at musikk kan være bra så lenge en får velge selv om enn vil høre på den eller ei..:)
jeg vil gjerne bli lakt til på denne siden..
Rita's Fantastiske Verden
http://www.ritasfantastiskeverden.blogspot.com

Tonje sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tonje sa...

Hei!
Jeg vil gjerne være linket på deres side!

Min bloggadresse; http://landligogidyllisk.blogspot.com/

Navnet på bloggen er; Landlig Idyll

ChatrinesLiving sa...

Heihei!:)
Må nok si at jeg ikke liker musikk på bloggene, det er fordi jeg pleier å høre på min musikk, og det blir litt "bråk" med "musikk oppå musikk"....
Så bra dette temaet kommer opp!!!

Helene sa...

Jeg kan godt spare meg for musikk på blogg. Kommer jeg inn på en blogg som har det, vandrer jeg fort videre på blogglisten min.
Syns det er et forstyrrende moment som jeg ikke liker.
Beklager dersom jeg støter noen.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Oj skal dette være en blogg med diskusjonstema????? Hmmm bekymringsrynke i pannen... Har antatt at dette skulle være en portal til norske interiørblogger og ikke diskusjonsforum på hva som bør befinne seg på en blogg eller ikke. Her bør man trå vare...Forskjellig smak utgjør mangfoldet, hipp hurra for det,noen liker lysblå kjøkkenmaskiner andre svarte, og det bør respekteres. Jeg elsker musikk og ikke noe problem for meg,volumet er som regel dempet hos meg når jeg suser rundt i Blogglandia. Har spiller og er glad for det, selv om den krangler med meg og er nede for tiden kanskje forever. Grenser for mye tid jeg gidder å bruke på å krangle med blogspot. Når det er sagt håper jeg ikke at denne bloggen skal bli en diktator i forhold til hva som er ok å ha på bloggene eller ikke.Denne bloggen skal representere mange bloggere og bør derfor holdes nøytral på, alle områder.Derfor ønsker ikke jeg musikk her som er valgt av dere som driver denne bloggen.

Randi sa...

Enig med siste taler.


http://randisverden.blogspot.com/

randis verden

dolamorola sa...

jeg syns ikke det er noe særlig med musikk på blogger! er det musikk så skrur jeg hvertfall av lyden! jeg syns det er dumt, fordi alle har forskjellig musikksmak.. og det skjærer seg helt hvis jeg hører musikk jeg missliker.. da blir jeg grinete! ikke bare det, men man skvetter jo så sinnsykt når det begynner!

jeg personlig hadde ikke klart meg uten musikk.. men jeg velger helt selv hva jeg vil høre på!

Dans på roser... sa...

Jeg klikker av lyden med en gang jeg kommer inn på en blogg med musikk.
Hvis jeg ønsker å høre på musikk mens jeg blogger, setter jeg på stereoen selv.
Jeg har sjelden og aldri samme musikksmak som bloggen jeg besøker.

Men jeg skal innrømme at det er en liten underholdningsfaktor her; det sier mer om den personen som eier bloggen. Musikksmak er ganske personlig, synes jeg.

-jeg nyter altså ikke å høre musikk på andres blogger....

Det blir spennende å følge med på denne siden.
Fint tiltak å samle interiørbloggene sånn på denne måten!

Ninas Lounge sa...

Hei! Jeg vil med på denne siden.
http://ninaslounge.blogspot.com/
Hilsen Nina

Anna Lisa sa...

Eg føler det er litt slitsomt med musikk på blogg. Men som regel merker eg lite av det pga eg har ikkje på lyden på maskina mi. Ha en fin dag!! klem

h.espe sa...

Hm, sitter å funderer litt på dette..! Selv har jeg musikk på bloggen og liker det, og synes det er med på å gi bloggene særpreg. Har også fått mange positive tilbakemldinger.

Forstår selvsagt at smaken er forskjellig, men det finnes jo lyddemper på pc'en... Samtidig synes jeg jo det er trist dersom de besøkende "rømmer" bloggen min på grunn av musikken...

Så, vet rett og slett ikke jeg...

Generelt angående diskusjonstema, må jeg si meg enig med Lisbeth, her bør man trå vare...

Fin dag videre til dere alle!!

Tussaluso sa...

Jeg vil gjerne være linket på deres side!

Min bloggadresse; http://tussaluso.blogspot.com

Navnet på bloggen er; Tussaluso

Gamlå sa...

Synes det er bra og hyggelig med ukens diskusjonstema. Et forslag til tema kan være dette med venninnegave og give away eller hva det nå kalles.

hilsen Gamlå

Anonym sa...

Til Lisbeth: Jeg tror ikke dette er ment som noen diktator-diskusjonstema. Man trenger vel ikke fjerne musikken på siden sin selv om andre her inne mener det. Og hvis man ikke vil være med å diskutere kan man vel la det være?

Jeg tipper diskusjonstemaet er laget for å lage denne siden levende, ikke for å støte noen.

Jeg er helt enig med deg i at det er flott med mangfold (!), men det er jo litt det som skjer her inne - mange mennesker får lov å uttrykke et mangfold av meninger.

På forsiden står det: "Jeg har tenkt på tema som; gi ditt beste nybegynnertips, hva fikk deg til å begynne å blogge, hvordan laster dere opp bilder tips, hvilke innlegg liker du best å lese osv."

Jeg kan virkelig ikke forstå at du oppfatter denne bloggen som en diktator og at den skal "bestemme" hva som skjer på norske blogger bare fordi det ble satt igang en uskyldig diskusjon. Du sier også at siden bør være nøytral: Legg merke til at hun som laget bloggen ikke har uttalt noen ting. Hun bare startet diskusjonen.

Jeg synes "ukens diskusjonstema" er en kjempeidé!

Kjør debatt :p

Kathrines Quilte Stue sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Siri sa...

Jeg sier ja til diskusjonstema!

Og tomlene opp for den flotte nye headeren! :-)

Ann Helen sa...

For diskusjon og for mangfold! Det ser det ut som denne siden er ment som også? Ser ikke noe diktatorisk ved å diskutere ulik tematikk, snarere ser jeg det demokratiske?

Noen få ganger har jeg kommet inn på blogger med musikk jeg liker, og da har det jo vært knakande bra. Andre ganger har det vært "P4-favoritter" på, og da skrur jeg av lyden. Ofte sitter jeg og blogger samtidig som jeg hører på musikk fra you tube eller en eller annen podcast, og da er det jo dumt med musikk! MEN, dette er jo smak og behag da!

Jaja! Vil du væra med så heng på;)
Bloggrollen er suveren, begynt å bruke den den fast allerede. Selve siden er også knallbra etter mitt syn!

MeyBiMe sa...

Hallo :-)
Ville bare si at det står feil navn på meg i oversikten på Bloggene!!!!
Det står ..MayBiMe...dette er feil!!!
Det rette er : MeyBiMe! (med E)
Ha en fortryllende fin dag i solen damer :-)

Silje sa...

Jeg er enig med det med musik på bloggen, men jeg kan ikke si det så sterkt at jeg hater det. Men jeg kvepper til. For det er av og til jeg har lyden på uten at jeg vet det, og så kommer jeg inn på en blogg med mye musik.

Og så har jeg lyst og bli lagt til her: Min blogg heter Siljes plass og adr er http://www.siljesplass.blogspot.com/

Drømmen om en eplehage sa...

For ett flott initiativ!
Har faktisk lett etter en norsk side med en slik oversikt, så her vil jeg gjerne være med.
drommenomeneplehage.blogspot.com
"Drømmen om en eplehage"
Når det kommer til musikk eller ei må jeg stille meg ganske nøytral. Jeg har volumet av når jeg surfer. Det er to grunner til det:

1. Jeg begyner å bli så gammel at jeg klarer ikke to ting på en gang lenger... Musikk og lesing blir krasj i hodet mitt.

2.Det er jo så avslørende... Sitter og smugsurfer og aner fred og ingen fare,så vips er det trallende toner. Da får Eplekarten med seg at jeg slettes ikke tømmer oppvaskmaskina mens han bretter klær, nei Eplemor er havnet på kjøret igjen.

Juhu!

Mummimamma sa...

Jeg liker musikk på bloggene jeg da.
Har det ikke selv, men det er rett og slett fordi jeg ikke får det til, hehe.
Ikke all musikken jeg liker, men da skrur jeg bare ned lyden på pc`n.
Enkelte blogger (særlig Lene sin) pleier jeg å ha som bakgrunnsmusikk når jeg surfer rundt i Blogglandia.
Syns det er koselig jeg.
Og som sagt, det er jo bare å skru av lyden hvis man ikke liker musikken.

................................
Jeg vil gjerne være med på denne oversiktssiden:
Bloggens navn: Trønderpia
Adresse: http://tronderpia.blogspot.com/

Villa Luftslottet sa...

Har ikke noe imot musikk på bloggene jeg, men dette er jo smak og behag. Selv syns jeg det er med på å gi litt "farge" til bloggen:) Jeg opplever at det stort sett går an å slå AV om det ikke passer å høre på der og da, eller det er musikk man ikke er spesielt begeistret for. Hos meg kan man slå PÅ! om man ønsker det:)Jeg vet det ikke er alle som liker det, og kvepper til om det blir høyt. :)

Laila sa...

Det første jeg gjør, hvis det er musikk på en blogg, er å prøve å finne ut hvor den kan skrus av. Hvis jeg ikke finner det ut, skrur jeg høyttalerne av! Værste jeg vet. Og hvorfor MÅ det være Robbie Williams og Nicole Kidman?

Laila sa...

Jeg vil forresten gjerne bli linket.

Laila sa...

Og så glemte jeg å legge ved navn og adresse:
Lailas Lille Rike
http://lailaslillerike.blogspot.com/

Små Gleder sa...

Hei! Dette var et flott tiltak. Vil gjerne være med!

Små gleder
http://smaa-gleder.blogspot.com/


Har ikke fått med meg at det er flere som har lagt til musikk på sine blogger. Pleier stort sett å surfe med lyden av. (Men det hender jeg får kaffen i vrangstrupen når mannen min har brukt pc'n og har satt lyden på fullt.. *kremt*)

Er ikke spesielt begeistret for musikk eller lyd i alle mulige sammenhenger, men det kan jo også gi bloggen et personlig preg. Greit nok hvis jeg har muligheten til å skru den av.

Rosa sa...

Rosa Univers
http://rosaunivers.blogspot.com

Olstad sa...

Så flott initsiativ å lage en side som dette.

Jeg vil gjerne listes

Olstad - Et hus på landet

http://olstad.blogspot.com/

My little footprints sa...

Hei!
Jeg vil gjerne være med på denne siden! Synes jeg var fint å lage en slik side, da får man jo en fullstendig og god oversikt over interiørblogger!

Navnet på bloggen min er;
My little footprints

Adressen er;
http://mylittlefootprints.blogspot.com/

Anonym sa...

Jeg liker ikke musikk på blogger. Derfor har jeg som regel lyden på PCen avskrudd når jeg surfer rund:)

Sologbolig sa...

Hei! Eg vil gjerne vera med på denne sida.
Bloggadresse: http://sologbolig.blogspot.com

Bloggens navn: sol&bolig

Anonym sa...

Musikk er ok om man liker musikken. Ellers er det jo berre å slå den av. Bruker ikkje energi på å ergre meg over dette. Fritt fram!
Lurer på om eg må foreta meg noko spesielt for å komme på lista til høgre som viser når bloggen min er oppdatert?
Og så er eg muligens litt dum men får ikkje sletta kommentarer eg ikkje ønsker... Har fått en del "bugs". Help?!?

Hulda sa...

Heisann! Så på oppdateringslista på sideelementer. Jeg har oppdatert bloggen min i kveld, men det står at det er 1 dag siden jeg gjorde det.. Rart det. :)

Solveig sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
mali-mo sa...

Musikk eller ikke musikk? Jeg har lyden av på PC'en jeg, så for meg har det aldri vært et problem hehe. Skulle lyden for en gangs skyld stå på, så klarer jeg helt fint å skru den av og syns ikke at det er noe problem. Det som imidlertid kan være kjedelig er jo at store sider med masse stæsj tar lang tid å laste inn for meg med mobilt bredbånd, så da besøker jeg dem skjeldnere.

Diskusjonstema syns jeg er fint, kjekt med litt aktivitet. Alt er jo frivillig her jenter?!

Lurer litt på Bloggrollen på siden. Når jeg legger ut innlegg så kommer det ikke med?

God helg!

mali-mo sa...

Var litt raskt ute med beklagingen ser jeg så trekker tilbake siste avsnitt (smil).

Christine sa...

Jeg skrur av lyden på pcen hvis det er musikk på en blogg, mest fordi jeg ofte sitter i stuen og titter og da er det litt forstyrrende for de andre . :o) Vil gjerne være med på listen. Bloggen heter: Christines verden
og adressen er: http://wombatogkoala.blogspot.com/

Hilde sa...

Koselig m/ musikk.. Men det er greit å kunne slå den av også, for det er ikke alltid man er i humør til å høre på den eller den musikken..
Ellers så må jeg si det hadde vært gøy å få vært med i Norske interiørblogger da.. Min blogg heter " Hverdagsglimt " og adressa er:
www.hverdagsglimt.blogspot.com

ANETTESHUS.COM sa...

Det er sikkert mange fine sanger/melodier på forskjellige blogger, men jeg synes det blir slitsomt. Da forsvinner jeg med en gang! Og det er jo litt synd. Kanskje gikk jeg glipp av en kjempe-fin blogg ...

Anette

♥ Stines hverdag sa...

Nei til musikk på blogger! Jeg slår av musikken med en gang jeg kommer inn på en blogg. Hvis jeg vil høre på musikk, så ordner jeg det selv.

Solveig sa...

Denne diskusjonen er nå avsluttet:)